PORODICA IDENTIFIKOVALA ŽRTVE

U Tivtu poginuli Boško Božović i Milan Peković

"Vijesti" su jutros objavile da je policija provjeravala jesu li u eksploziji u Tivtu stradali muškarci čiji je nestanak ranije prijavljen policiji.
296 pregleda 27 komentar(a)
Tivat, kompleks Župa, Foto: Siniša Luković
Tivat, kompleks Župa, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.08.2017. 06:23h

Boško Božović (24) i Milan Peković (22) iz Nikšića poginuli su preksinoć u Tivtu u ekspolziji bombe potvrđeno je "Vijestima" iz vrha crnogorske policije.

Izvor "Vijesti" kazao je da su dvojicu stradalih identifikovali članovi njihovih porodica.

"Vijesti" su jutros objavile da je policija provjeravala jesu li u eksploziji u Tivtu stradali muškarci čiji je nestanak ranije prijavljen policiji.

Sagovornik "Vijesti" rekao je da su njih dvojica poginuli dok su pokušavali da naprave eksplozivnu napravu, navodno namijenjenu jednom od članova kotorskog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije kasno sinoć saopštili su da stradali muškarci imaju između 20 i 25 godina.

“Usljed, kako se sumnja eksplozije, tijela ovih lica su sa prednje strane usljed povreda neprepoznatljiva. Konstatovan je i nedostatak gornjih ekstremitata, što upućuje na sumnju da su isti bili u posjedu eksplozivne materije, to jeste da su držali eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i usmrtila ih. Na zidu, tačnije otvoru u unutrašnjosti objekta a u neposrednoj blizini beživotnih tijela konstatovan je veći krater izazvan najvjerovatnije dejstvom eksplozivne naprave”, saopšteno je iz policije.

Policija je saopštenjem potvrdila pisanje “Vijesti” da su tokom uviđaja pronašli ranac u kom se nalazio pištolj sa okvirom i šest metaka.

“Takođe u ruksaku je pronađen i dio garderobe, kao i jedna veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija manje i kraće brade”, saopšteno je iz UP.

Tokom uviđaja inspektori su, u unutrašnjosti objekta pronašli ostatke eksplozivne naprave:

“Koji upućuju na sumnju da je najvjerovatnije došlo do aktiviranja improvizovane eksplozivne naprave koja je i usmrtila ova dva lica”.

Izvor iz policije ranije je kazao da inspektori kriminalističke policije provjeraju da li su stradali muškarci pripremali nečiju likvidaciju.

“Ispituje se mogućnost da su pripremali likvidaciju muškarca sa sjevera Crne Gore, bliskog jednom od kotorskih kriminalnih klanova”, kazao je izvor iz istrage.

Eksplozija se dogodila u noći između ponedjeljka i utorka, oko tri sata poslije ponoći.

Jedan od mještana “Vijestima” je rekao da se u to doba čula jaka detonacija iz pravca nekadašnjeg restorana u kompleksu Župa. Par sati kasnije policija je na tom mjestu pronašla dva beživotna tijela.

Uviđajem, koji je trajao do kasnih poslijepodnevnih sati rukovodila je viša državna tužiteljka Tatjana Begović, koja je naložila obdukciju.

Meta bio tjelohranitelj jednog od kotorskih kriminalaca?

Mjesto na kom je improvizovana eksplozivna naprava usmrtila dva muškarca udaljeno je nepunih stotinjak metara od kuće tjelohranitelja jednog od kotorskih kriminalaca, kazao je sinoć “Vijestima” izvor iz istrage.

Zbog toga, inspektori će provjeriti da li je meta stradalih bio taj muškarac, porijeklom sa sjevera Crne Gore.

Isti sagovornik kazao je da je pištolj pronađen u prostoriji u kojoj i beživotna tijela dvojice muškaraca, istog kalibra kao oružje kojim je nedavno ubijen Novljanin Niko Roganović.

“To ne mora ništa da znači, ali će se tokom vještačenja utvrditi da li je korišćen u toj ili nekoj drugoj likvidaciji”, kazao je sagovornik lista.

Roganović je prošle sedmice u Herceg Novom ubijen u sačekuši. On je bio otac Duška Roganovića, koji je prije tri mjeseca u bombaškom napadu ostao bez obje noge.

Preporučujemo za Vas