Šavničani vrijeđali Lasice, Svetozara gurnuli u vir: "Rekao je, da plivaš malo, ajde roni, majmune"

“Niko iz grupe sa kojom je bio nije pokušao da ga obuzda, iako su kasnije dva momka pomogla u traženju naočara, telefona i drugih ličnih stvari koje su završile u vodi. Na svu sreću, prilikom pada nijesam se ozbiljnije povrijedio, ali je moja supruga zbog pretpljenog stresa i straha završila u Hitnoj pomoći”, rekao je Svetozar Lasica
181 pregleda 31 komentar(a)
Svetozar Lasica, Foto: Privatna arhiva
Svetozar Lasica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.08.2017. 07:04h

Desetak momaka iz Šavnika provociralo je i maltretiralo porodicu Lasica iz Nikšića, koja je minulog vikenda bila u obilazak kanjona Nevidio.

To tvrdi šezdesetogodišnji Svetozar Lasica, ističući da ga je jedan od njih - Rajko Žugić (26) vrijeđao, psovao, fizički nasrnuo na njega, a potom i gurnuo u rijeku Komarnicu.

Lasica je “Vijestima” ispričao da je tokom vikenda sa suprugom i osamnaestogodišnjom kćerkom krenuo u obilazak kanjona.

“Kada smo stigli vidjeli smo grupu mladića koja je roštiljala i uljudno ih pozdravili, a oni nam otpozdravili. Prišli smo viru i stali na jednu manju stijenu, kada sam primijetio da su se od grupe odvojila dvojica mladića, ali nijesam previše na njih obraćao pažnju. Tada nam je Žugić prišao s leđa i gurnuo me sa stijene u vir”, rekao je Lasica.

Objašnjava da je izronio, pogledao Žugića i pitao da zašto je to uradio.

“Pitao sam ga da li se poznajemo i zbog čega me gurno u vir. Rekao je - 'da plivaš malo, 'ajde roni, majmune', i počeo da psuje i naziva me pogrdnim riječima”, kazao je Lasica.

Tvrdi da je Žugić, “u vidno alkoholisanom stanju”, nastavio da maltretira njega i porodicu, uz brojne uvrede i psovke.

“Niko iz grupe sa kojom je bio nije pokušao da ga obuzda, iako su kasnije dva momka pomogla u traženju naočara, telefona i drugih ličnih stvari koje su završile u vodi. Na svu sreću, prilikom pada nijesam se ozbiljnije povrijedio, ali je moja supruga zbog pretpljenog stresa i straha završila u Hitnoj pomoći”, rekao je on.

Dodao je da je dijabetičar i srčani bolesnik, te da je i on kasnije potražio pomoć ljekara.

Lasica priča da su zbog maltretiranja pozvali policiju, koja je brzo stigla i privela grupu momaka.

Prema saznanjima “Vijesti” Žugić je priznao napad.

Policija je protiv njega podnijela prekršajnu prijavu.

Novčano je kažnjen sa 430 eura.

“Mnogo turista dođe i posjeti taj biser koji imamo, i zar ne bi trebalo da uživaju u toj ljepoti, umjesto da se osjećaju ugroženo, jer su tu neki loklani tipovi koji u pijanom stanju kukavički napadaju sa leđa. Zahvalio bih se inspektoru Lazareviću na profesionalnom odnosu, koji mi je takođe donio svoju odjeću da se presvučem pošto sam dva sata bio mokar”, kazao je Lasica.

Bonus video: