Uhapšen Podgoričanin, u stanu nađena dva pištolja i municija

Oružje je pronađeno u stanu Z.K. kog je policija pretresla "postupajući na osnovu operativnih podataka"
279 pregleda 1 komentar(a)
Magnum 357, Foto: Wikimedia Commons
Magnum 357, Foto: Wikimedia Commons
Ažurirano: 31.07.2017. 12:39h

Podgorička policija je uhapsila sugrađanina Z.K. (56) kod kog su pronađena dva pištolja i municija za koje policija tvrdi da su u ilegalnom posjedu.

Oružje je pronađeno u stanu Z.K. kog je policija pretresla "postupajući na osnovu operativnih podataka".

"Naime, službenici CB Podgorice su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istrgu u Osnovnom sudu u Podgorici, izvršili pretres stana koji koristi Z.K. (56) iz Podgorice. Tom prilikom, službenici podgoričke policije su pronašli i oduzeli revolver marke „Magnum 357“ kalibra 357 mm, šest komada municije kalibra 357 mm, pištolj marke „Valter“ kalibra 6,35 mm, kao i osam komada municije kalibra 7,62 mm za automatsku pušku. Pronađeno i oduzeto oružije i municija su u ilegalnom posjedu", navodi se u policijskom saopštenju.

Državni tužilac u ODT u Podgorici je naložio da se Z.K. uhapsiu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počnilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Z.M je priveden nadležnom sudiji za istragu i određena mu je istraga nakon čega je sproveden u istražni zatvor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: