USKOKOVIĆEVOJ UBISTVO BORETE I ZEČEVIĆA

Zakazano suđenje za dvostruko ubistvo u Budvi

Rafailović, Vušović i Cicmil i dalje izmiču crnogorskoj policiji, i za njima je raspisana potjernica
503 pregleda 0 komentar(a)
Miljan Bulatović, Foto: Filip Roganović
Miljan Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.07.2017. 08:20h

Za 3. oktobar zakazano je suđenje Budvanima Vasiliju B. Rafailoviću (38) i Ratku Vušoviću (26), Nišliji Miljanu R. Bulatoviću (36), Vladimiru Z. Šmanji (35) iz Banjaluke i Bjelopoljcu Ivanu D. Cicmilu (26), optuženima zbog ubistva Đorđa Borete i Dragana Zečevića u Bečićima.

Petorki optuženoj za ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja sudiće sutkinja podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković.

Uskoković je glavni pretres zakazala i za 4. i 6. oktobar.

Bulatović i Šmanja uhapšeni su dva dana nakon ubistva u Bečićima.

Rafailović, Vušović i Cicmil i dalje izmiču crnogorskoj policiji, i za njima je raspisana potjernica.

Vanraspravno vijeće Višeg suda potvrdilo je ranije optužnicu specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koja tereti Rafailovića i Vušovića da su 7. decembra 2016. sa umišljajem ubili Boretu i Zečevića, i teško ranili Iva Stanišića.

Tužilac u optužnici tvrdi da je Rafailović direktni izvršilac, a da ga je tog dana na motociklu vozio Vušović.

"Rafailović se sa automatskom puškom smjestio na mjesto suvozača, i odvezli su se u naselje Bečići ispred lokala Trofej. Okrivljeni Rafailović je iz automatske puške koju je nosio sa sobom, ispalio najmanje 14 projektila u pravcu oštećenih Borete, Zečevića i Stanišića, koji su se nalazili na terasi ovog lokala, i tako ubio Boretu i Zečevića, dok je Stanišiću nanio tešku tjelesnu povredu. Nakon toga su se motociklom, vratili u garažu gdje su ostavili motocikl. Rafailović je automatsku pušku kojom je izvršeno krivično djelo odnio sa sobom”, piše u tužilačkom dokumentu.

Prema potvrđenoj optužnici Bulatović i Šmanja bitno su doprinijeli izvršenju ubistva.

Tužilac tereti Rafailovića i Bulatovića da su u maju 2016. organizovali kriminalnu grupu, čiji članovi su postali Šmanja, Vušović, Cicmil i druga neidentifikovana lica.

Preporučujemo za Vas