Pet saveza na popravnom kod Ministarstva sporta

Nepotpunu ili nepravilnu dokumentaciju poslali su karate, rukometni, streljački, stonoteniski i džudo savez, kao i nekoliko klubova, saopšteno je iz Ministarstva sporta
4 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Zoran Đurić
Nikola Janović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.07.2017. 09:55h

Od 36 klubova i nacionalnih sportskih saveza, koji su dostavili izvještaje Ministarstvu sporta o potrošnji novca dobijenog po osnovu Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata, nepotpunu ili nepravilnu dokumentaciju poslali su karate, rukometni, streljački, stonoteniski i džudo savez, kao i nekoliko klubova, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Podsjećajući da je da je rok za dostavljanje finansijskih izvještaja sportskih subjekata, koji su dobili sredstva u iznosu većem od 5 hiljada eura eura, istekao 15. jula, a da je potom produžen do 24. jula, Ministarstvo sporta je saopštilo da je sportskim subjektima, koji su poslali neodgovarajuće i nepotpune finansijske izvještaje, omogućilo još jedan dodatan rok i da do 3. avgusta mogu da dostave dokumentaciju, onako kako to nalažu Procedure o podnošenju izvještaja.

U saopštenju se navodi da se Ministarstvo sporta nada da "neće morati da posegne za najrigoroznijim mjerama, koje povlače raskid ugovora sa sportskim subjektima", a ukoliko pomenuti sportski subjekti ne dostave dokumentaciju u predviđenom roku "funkcionisanje klubova i saveza može biti upitno do kraja godine, a odgovornost za to isključivo njihova".

Ministarstvo će uskoro objaviti prvi kvartalni izvještaj, koji će pokazati da li su klubovi i savezi u minula tri mjeseca namjenski potrošIli novac dobijen po osnovu Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

Ministarstvo sporta podsjeća da je 21. februara 2017. objavilo “Konkurs za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2017. godini“, na osnovu kojeg je "država dodijelila sportskim klubovima i savezima gotovo četiri miliona eura, što je rekordan iznos sredstava ikada uplaćenih sportskim subjektima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: