MATIJI BOJOVIĆU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA

Anđelka Bojović puštena da se brani sa slobode

Hapšenje Bojovića je uslijedilo nakon što je policija dobila operativni podatak da je blizu Kolljenšićeve kuće u Kličevu primijećen automobil panda beogradskih registracija. Krenuli su u potragu i ubrzo našli automobil u kojem su bili Anđelka i Matija
157 pregleda 3 komentar(a)
Anđelka Bojović, Matija Bojović, Foto: Filip Roganović
Anđelka Bojović, Matija Bojović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.07.2017. 08:46h

Anđelka Bojović puštena je da se brani sa slobode. 

Nikšićka policija je u srijedu u nikšićkom naselju Kličevo uhapsila Anđelku Bojović, majku vođe zemunskog klana Luke Bojovića i njegovog brata od strica - tridesetpetogodišnjeg Matiju.

Oni su, sumnjaju istražitelji, danima prikupljali podatke o kretanju Nikšićanina Ratka Koljenšića, optuženog da je 2013. godine u Beogradu učestvovao u ubistvu Anđelkinog mlađeg sina Nikole.

Matiji Bojoviću, koji je osumnjičen da je pripremao likvidaciju sugrađanina Ratka Koljenšića, istražni sudija Osnovnog suda u Nikšiću, Igor Đuričković, odredio je privor do 30 dana.

Bojovićev advokat Dragoljub Đukanović, rekao je ranije da za odbranu nije bilo osnova za zadržavanje i da će tražiti da se odluka poništi.

Hapšenje Bojovića je uslijedilo nakon što je policija dobila operativni podatak da je blizu Kolljenšićeve kuće u Kličevu primijećen automobil panda beogradskih registracija. Krenuli su u potragu i ubrzo našli automobil u kojem su bili Anđelka i Matija. Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gdje je pronašla dvadeset metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio-veze.

Koljenšić je u decembru prošle godine izašao iz zatvora. Od tada je pod policijskim nadzorom zbog sumnji da mu prijeti opasnost.

On je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta u Budvi.

Preporučujemo za Vas