ODBRANA ĆE TRAŽITI PONIŠTENJE ODLUKE SUDA

Matiji Bojoviću određen pritvor do trideset dana

Anđelka Bojović još uvijek nije privedena kod istražnog sudije i ukoliko se to ne dogodi do 22:30 sati, ona će biti puštena na slobodu
309 pregleda 5 komentar(a)
Matija Bojović, Foto: Svetlana Mandić
Matija Bojović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.07.2017. 18:57h

Nikšićaninu Matiji Bojoviću, koji je osumnjičen da je pripremao likvidaciju sugrađanina Ratka Koljenšića, istražni sudija Osnovnog suda u Nikšiću, Igor Đuričković, odredio je privor do trideset dana

Kako je kazao Bojovićev advokat Dragoljub Đukanović, za odbranu nije bilo osnova za zadržavanje i tražiće da se pomenuta odluka poništi.

"Odbrana smatra da nije bilo mjesta određivanju pritvora, iako je on u svojoj izjavi naveo da često boravi u Beogradu, on je državljanin Crne Gore sa previbašlitem u Crnoj Gori i nema nikakvog razloga da bježi, posebno zato što se radi o skraćenom postupku. Sve smo to istakli i mi ćemo se, naravno, na to rješenje žaliti," kazao je Đukanović nakon Bojovićevog saslušanja.

Anđelka Bojović još uvijek nije privedena kod istražnog sudije i ukoliko se to ne dogodi do 22:30 sati, ona će biti puštena na slobodu.

Nikšićka policija je u srijedu u nikšićkom naselju Kličevo uhapsila Anđelku Bojović, majku vođe zemunskog klana Luke Bojovića i njegovog brata od strica - tridesetpetogodišnjeg Matiju. Oni su, sumnjaju istražitelji, danima prikupljali podatke o kretanju Nikšićanina Ratka Koljenšića, optuženog da je 2013. godine u Beogradu učestvovao u ubistvu Anđelkinog mlađeg sina Nikole.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je policija dobila operativni podatak da je blizu Kolljenšićeve kuće u Kličevu primijećen automobil panda beogradskih registracija. Krenuli su u potragu i ubrzo našli automobil u kojem su bili Anđelka i Matija. Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gdje je pronašla dvadeset metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio-veze.

Koljenšić je u decembru prošle godine izašao iz zatvora. Od tada je pod policijskim nadzorom zbog sumnji da mu prijeti opasnost.

On je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta u Budvi.

Preporučujemo za Vas