Kamere snimile lik osumnjičenog za ubistvo Mitrovića

"Ukoliko neko od građana zna lice ili prepozna ovo lice sa fotografije molimo da pozove na neki od brojeva: 067/184-842; 030/312-168 ili na besplatni policijski broj 122 i to saopšti policiji. Građani svoja saznanja o ovom licu policiji, pozivom na ove brojeve, mogu saopštiti i anonimno.", saopštili su iz Uprave policije
143 pregleda 0 komentar(a)
Ubistvo Igora Mitrovića, Foto: Uprava policije
Ubistvo Igora Mitrovića, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.07.2017. 14:18h

Barska policija došla je do podataka kako izgleda osumnjičeni za ubistvo Igora Mitrovića. Njegov lik zabilježen je na snimku sa jedne od kamera koju su barski inspektori pregledali nakon ubistva.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da je barska policija operativinim radom utvrdila čime je egzekutor dolazio i pratio žrtvu nakon čega su pratili putanju kretanja, zaključili o čemu se radi i dobili njegov jasan opis.

Isti izvor kazao je da se radi na identifikaciji osumnjičenog.

"Danonoćno je rađeno na rasvjetljavanju ubistva zbog čega smo i došli do ovakvih podataka. Očekujemo forenzički nalaz i razmjenu podataka sa državama u okruženju kako bi identifikovali i lišili slobode počinioca krivičnog djela teško ubistvo", kazao je izvor iz policije.

Baranin Igor Mitrović ubijen je 18. jula u barskom naselju Šušanj, na magistralnom putu Bar-Sutomore, nedaleko od Crvene plaže, odnosno izvora Črvanj.

UP: Javite policiji ukoliko prepoznate osobu sa fotografije

Policija je u kooridnaciji i po nalogu tužilaštva preduzela određene mjere na rasvjetljavanju ubistva Mitrovića i došla do fotografije na kojoj je muškarac za kojeg se sumnja da je ubio Mitrovića.

Iz Uprave policije je saopšteno da građani jave policiji ukoliko prepoznaju osobu sa fotografije.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije su, intenzivnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo, počinjenog na štetu Igora Mitrovića, postigli određene napretke. Naime, policijski službenici su, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, preduzeli određene mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja, kojim su došli do fotografije na kojoj je jedno za sada nepoznato muško lice. Postoje sumnje da je ovo lice, na čijem identifikovanju preduzimamo intenzivne aktivnosti, izvršilo krivično djelo teško ubistvo na štetu Igora Mitrovića. Teško ubistvo na štetu Igora Mitrovića se dogodilo, podsjećamo, 18.07.2017. godine oko 10,10 časova kada je za sada nepoznato lice prišlo vozilu u kojem se nalazio Igor Mitrović i u njegovom pravcu ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja od kojih je Igor Mitrović preminuo. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je na licu mjesta izvršio uviđaj zajedno sa policijskim službenicima", navodi se u saopštenju UP.

Dodaje se da policija u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, preduzima mjere i radnje na identifikovanju pomenute osobe koja se nalazi na fotografiji, kao i utvrđivanju svih činjenica u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja.

"Ukoliko neko od građana zna lice ili prepozna ovo lice sa fotografije molimo da pozove na neki od brojeva: 067/184-842; 030/312-168 ili na besplatni policijski broj 122 i to saopšti policiji. Građani svoja saznanja o ovom licu policiji, pozivom na ove brojeve, mogu saopštiti i anonimno.", saopštili su iz Uprave policije.

Bonus video: