Zgrade kao izložbeni pano: Fotografije folklorne odjeće iz Crne Gore

Izložba je otvorena do 18. avgusta, svakog dana od 18 do 20 časova
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2017. 11:07h

Izložba pod nazivom "Fashion Folklore" umjetničkog fotografa Đorđa Živaljevića otvorena je u turističkom naselju Luštica Bay kod Tivta vizuelno-muzičkim ugođajem koji je fascinirao posjetioce.

Postavku za velike formate fotografija tradicionalne folklorne odjeće Crne Gore zapravo su predstavljale same zgrade kompleksa. Živaljević je priredio deset modnih fotografija kojima je na moderan način prikazao raznolikost nošnji naroda koji žive na teritoriji Crne Gore.

"Na fotografijama su kompleti ili samo djelovi nošnji. Prilikom rada autor se trudio da nema odnos ka tim odjevnim komadima kao dijelu tradicije, već kao da je to djelo nekog poznatog kreatora. Nije želio da se opterećuje pravilima prikazivanja, već da to bude što slobodnije, raznovrsnije i modernije", rekao je na otvaranju Damir Moškov, iz kompanije Luštica Development koja je sponzor projekta.

Živaljević je izlagao i bivao nagrađivan u Crnoj Gori i inostranstvu.

Dobitnik je nagrada "Najbolji kadar" na Beogradskom filmskom festivalu 2007. godine, na modnoj manifestaciji "Montenegro fashion awards" dva puta je biran za modnog fotografa godine, a 2010. godine je osvojio prvo mjesto u konkursu francuskog časopisa "Photo".

Iza sebe ima jednu samostalnu izložbu - "Elementi kruga" iz 2013. godine.

Ovom izložbom prije tri godine predstavio se publici u Luštica Bay-u.

Na otvaranju je predstavljen i video "Iza scene" (Behind the scene) o stvaranju projekta.

Izložba će biti otvorena do 18. avgusta, svakog dana od 18 do 20 časova.

Galerija

Bonus video: