Bojovići priznali da su snimali kuću Koljenšića?

U vikendicama Bojovića na Žabljaku policija pronašla municiju, sporogoreće štapine, okvire od poluautomatskih pušaka, kapisle
286 pregleda 18 komentar(a)
Anđelka Bojović, Matija Bojović, Foto: Filip Roganović
Anđelka Bojović, Matija Bojović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.07.2017. 11:26h

Anđelka Bojović, majka navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića, priznala je juče inspektorima da je sa đeveričićem Matijom Bojović fotografisala kuću Nikšićanina Ratka Koljenšića, okrivljenog za ubistvo njenog sina Nikole.

Inspektorima je to priznao i Matija Bojović, ali nijedno od njih nije objasnilo zbog čega su fotografisali kuću Koljenšića u nikšićkom naselju Straševina.

Branilac Anđelke Bojović, advokat Borivoje Borović “Vijestima” je kazao je da je crnogorska policija sklona da pravi scenarije.

"Mislim da Koljenšić ima policijsku zaštitu, i da su jednu banalnu situaciju prosto iskoristili. Oni manje, a policija više... Policija pravi jedan veliki predmet... Ovo je pokušaj spina... Čak i da su pronađeni ti neki tragovi o kojima govorite, ne mora značiti da je neko na osnovu toga planirao ozbiljno krivično dijelo, a ne tako javno usred bijela dana da bude viđen sa beogradskim tablicama i ne od strane žene profesora univerziteta”, rekao je Borović.

Tvrdi da je Anđelka bila u posjetu kod rodbine u Crnoj Gori.

Policija ipak sumnja da su njih dvoje pratili kretanje Koljenšića i pripremali njegovu likvidaciju.

Zbog toga će on od danas dobiti policijsku zaštitu, rečeno je juče nezvanično "Vijestima”.

Koljenšić je u decembru 2016. godine izašao iz pritvora u kom je bio od kraja jula 2013. godine, zbog sumnje da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine.

Prema tvrdnjama tužilaštva ubistvo brata Luke Bojovića naručio je Danilovgrađanin Slobodan Šaranović, koji je u martu ubijen u Budvi.

Koljenšić nije juče želio da komentariše hapšenje Bojovića, ali ni to što su kod njih pronađene fotografije kuće u kojoj živi sa porodicom.

Njegov advokat Boris Marinović za TV Vijesti je kazao da policija mora napraviti bezbjednosnu procjenu Nikšićanina.

“Od dva okrivljena koja su u ovom postupku u Crnoj Gori jedan je već ubijen - Slobodan Šaranović. Tako da iako su postojale indicije da se tako nešto priprema, policija tu nije bila na visini zadatka. Zbog toga smatram da je neophodno, kada je u pitanju Ratko Koljenšić, da policija preduzme mnogo veće aktivnosti. U pitanju je njen profesionani kredibilitet i profesionalna čast policije Crne Gore. Smatram da je neophodno da se izvrši bezbjedonosna procjena ugroženosti Ratka Koljensšića i njegove porodice, i da je neophodno sve preduzeti da do nečeg sličnog ne dođe”, kazao je advokat.

Bojovići su uhapšeni prije dva dana u Nikšiću, nakon što je policiji prijavljeno da se automobil beogradskih oznaka “vrzma” oko kuće okrivljenog za ubistvo brata Luke Bojovića.

U telefonu Anđelke Bojović inspektori su pronašli desetak fotografija Koljenšićeve kuće, prilaza toj kući, ali i osumnjičenog za ubistvo njenog sina.

Pretresom Matijine kuće u Nikšiću inspektori su pronašli 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio-veze.

Prema saznanjima “Vijesti” oni su u Crnu Goru ušli 21. jula na graničnom prelazu Ranče.

Nekoliko dana boravili su u selu Zminica, nadomak Žabljaka, gdje posjeduju vikendice.

U tim vikendicama, policija je juče tokom pretresa pronašla veću količnu pištoljske i puščane municije, sporogoreće štapine, okvire od poluautomatskih pušaka, kapisle.

Pretresu su prisustvovali i uhapšeni Bojovići.

Bojovići su sinoć oko 19 sati privedeni na saslušanje u Više državno tužilaštvo.

"Tužilac je, nakon saslušanja ovih osoba, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama u trajanju do 72 sata do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da oni ni pred tužiocem nijesu priznali zbog čega su fotografisali kuću Koljenšića.

Izvori iz istrage tvrde da je njihov motiv bio jasan, ali i da su imali razrađen plan - da iz osvete ubiju Koljenšića.

Rat porodica Bojović i Šaranović traje godinama. Istražitelji vjeruju da je Nikola Bojović ubijen po nalogu Šaranovića, koji je navodno bio uvjeren da je Lukina kriminalna grupa ubila njegovog brata Branislava.

Bonus video: