Fajnl Tač i Glovo: Od pop scene do kulinarskog neba

U susret Međunarodnom danu burgera, Knez otkriva posebnosti svog novog burger koncepta uz Glovo podršku.

15334 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fajnl Tač
Foto: Fajnl Tač

U srcu Podgorice, na gastronomskoj mapi koja pulsira raznovrsnim ukusima i aromama, jedno mjesto se ističe kao prava poslastica za sve ljubitelje burgera - Fajnl Tač. Začet iz ljubavi prema hrani i inspirisan putovanjem kroz svijet ukusa, ovaj restoran je za kratko vrijeme postao epicentar gastronomske scene u Podgorici. Njegov tvorac, Nenad Knežević Knez, istaknuti pop muzičar iz naše zemlje, povodom 28. maja - Međunarodnog dana burgera, govori o svojim kulinarskim počecima, ljubavi prema gastronomiji i planovima za budućnost.

Priča o Fajnl Tač-u počinje u Njujorku prije desetak godina, kada je Knez prvi put probao famozni smash burger koji ga je potpuno osvojio. Taj “spektakl ukusa”, kako kaže Knez, ostao je urezan u njegovom pamćenju i postao inspiracija za otvaranje restorana koji će donijeti taj jedinstveni ukus u njegovu rodnu Podgoricu. "Smash burgeri su za mene simbol savršenstva u jednom zalogaju. Svaki komadić mesa pažljivo ispresovan, obogaćen sočnim komadićima sira, i sve to upakovano u mekanu francusku brioš lepinju - to je pravi raj za sva čula. Uvijek sam vjerovao da hrana ne samo da nas hrani, već nas i povezuje sa kulturama i iskustvima širom svijeta. Upravo je Fajnl Tač moj način da spojim duh inostranstva sa našim tradicionalnim ukusima i srećan sam što mogu da dijelim tu radost sa svim našim sugrađanima," istakao je Knez.

Za Kneza, ljubav prema gastronomiji nije samo prolazni trend, već duboko usađen osjećaj koji datira još iz školskih dana. Kao student, suočen sa monotonijom kafeterijske hrane, on je odlučio da preuzme kontrolu nad šerpom i kašikom. "Moj odnos sa hranom postepeno se gradio, s obzirom da sam počeo da kuvam iz čiste potrebe. Ali, iz te potrebe rodila se ljubav. Kao istinski gurman i hedonista, tokom godina sam istraživao razne kuhinje i postepeno sticao kulinarsko iskustvo koje mi je danas dragocjeno. Shvatio sam da je to nešto u čemu uživam i to me i inspirisalo da se oprobam u preduzetničkim vodama i kreiram svoj brend”, rekao je Knez.

Kada je došlo vrijeme da svom brendu da ime, Knez nije imao dileme. “Dok sam učestvovao u reality-ju Survivor, imali smo jako malo hrane i to što nam je bilo dostupno najčešće je bio pirinač, namirnica koja je prilično bezlična. Svaki zalogaj bio nam je kao posljednji, a svaki obrok postao je mali ritual. Zato sam ja uvijek pokušavao da nađem začine koji bi učinili i to malo hrane iole ukusnijom. I onda, u trenutku kad bih dodao taj začin, rekao bih - A sada, moj Fajnl Tač! To je postala mantra mog kulinarskog stila i znao sam da je to jedini naziv koji dolazi u obzir kada sam odlučio da otvorim restoran”, objašnjava Knez.

Na putu kao uspjehu, kao podrška Knezu se pridružio Glovo, međunarodna platforma za dostavu hrane i robe koja već tri godine svakodnevno olakšava funkcionisanje svojih korisnika u Crnoj Gori. Činjenica da je Fajnl Tač jedan od lidera na Glovo aplikaciji govori o popularnosti restorana, ali i o dodatnoj vrijednosti koju ova platforma donosi, olakšavajući pristup ukusnim obrocima svojim korisnicima širom grada. "Glovo nije samo aplikacija za dostavu hrane, već je i simbol modernog načina života gdje brzina nije kompromis za kvalitet. Kao takav, postao je produžena ruka naše kuhinje i trudimo se da uvijek slušamo njihove sugestije i da zajedno stvaramo najbolje moguće iskustvo za naše goste. U tom smislu, naša veza sa Glovom nije samo partnerska, već je suštinska, što se jasno vidi kroz naš kontinuirani uspjeh", istakao je Knez.

Kada je riječ o budućnosti ovog crnogorskog brenda, Knez otkriva svoje nade i planove. “Fajnl Tač se trenutno nalazi na dvije centralne lokacije u glavnom gradu i to je samo po sebi veliki uspjeh. Očekujemo da će interesovanje za našim jelima i dalje rasti, a mi smo spremni da odgovorimo na tu potražnju i u vremenu pred nama. Nadamo se da će budućnost donijeti i širenje na nove lokacije i uvođenje novih, inovativnih jela koja će nas još više izdvojiti kao gastronomsku destinaciju u Crnoj Gori”, zaključuje Knez.