Zeković saslušan u Tužilaštvu: Čuvali ga sa dugim cijevima

Tužilaštvo proglasilo tajnom istragu o pokušaju likvidacije Radojice Zekovića
291 pregleda 2 komentar(a)
Radojica Zeković, Foto: Savo Prelević
Radojica Zeković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2017. 05:57h

Osuđenik Radojica Zeković saslušan je juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, u istrazi pokrenutoj nakon što je krajem maja navodno spriječena njegova likividacija.

Navodni član kavačkog kriminalnog klana iz spuškog zatvora doveden je uz jake mjere obezbjeđenja, a tokom saslušanja zgradu SDT-a čuvali su ga zatvorski i službenici Uprave policije sa dugim cijevima.

Specijalno državno tužilaštvo proglasilo je tajnom istragu o pokušaju likvidacije Zekovića.

Prema saznanjima “Vijesti” on je juče pred tužiocem objašanjavao koliko je koristio vozilo ispod koga je krajem maja podmetnut eksploziv.

Likvidaciju Zekovića spriječila je krajem maja starija Zabjelčanka, koja je policiji prijavila da se dvije sumnjive osobe vrzmaju oko automobila u tom podgoričkom naselju.

Nakon njene prijave inspektori su uhapsili Dejana Deletića (25), navodng člana škaljarskog klana.

Taj Beranac i njegov sugrađanin Milan Lješnjak prethodno su postavili eksplozivnu napravu ispod “golfa V” podgoričkih registracija, a zatim pokušali da pobjegnu kada su ugledali policajce. Lješnjak je u tome uspio.

Njih dvojicu, Đorđija Božovića i Stefana Balevića SDT sumnjiči da su 21. maja namjeravali da Zekovića likvidiraju.

Eksploziv koji su postavili ispod auta koji Zeković koristi, nabavio im je Beranac Aleksandar Bojović, piše u naredbi.

Deletić je uhapšen 21. maja. Dva dana kasnije, policiji su se predali Božović i Lješnjak, a uhapšeni su Bojović i Balević.

Svi osim Bojovića su u pritvoru.

Istragom je utvrđeno da su radili za Podgoričanina Stevana Stamatovića koji je, sa još neidentifikovanom osobom, navodno, formirao kriminalnu grupu kojoj su svi uhapšeni pripadali.

Stamatovića policija povezuje sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Taj Podgoričanin je u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica.

Dan prije nego je spriječena njegova likvidacija, Zeković je iz zatvora, gdje služi kaznu od 17 godine za dvostruko ubistvo i ranjavanje, izašao na vikend odsustvo. J. J.

Bonus video: