PET METAKA U LEĐA ROGANOVIĆA

Nastavak obračuna zbog nestanka kokaina?

Dr Nenad Sekulić kazao da je Roganović u bolnicu Meljine primljen bez ikakvih znakova života
200 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2017. 05:25h

Novljanin Niko Roganović (66) ubijen je u noći između utorka i srijede u tamošnjem naselju Dubrava.

Najmanje dvojica ubica sačekala su ga stotinak metara od kuće u kojoj živi, i u Roganovića ispalili više hitaca.

Sa pet metaka pogođen je u leđa, dok je oko 1.20 iza ponoći Ulicom Spasića i Mašer prolazio plavim opelom.

Roganović je nakon pucnjave odmah prebačen u bolnicu u Meljinama, u kojoj su ljekari samo konstatovali smrt.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, inspektori provjeravaju da li je Roganovićeva likvidacija nastavak obračuna primorskih kriminalnih klanova. Niko Roganović bio je otac Duška Roganovića koji je prije tri mjeseca teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog automobila, ali i bliski rođak Slobodana Kašćelana koji važi za jednog od vođa kavačkog klana.

Zbog toga istražitelji provjeravaju da li je njegovo ubistvo nastavak obračuna kotorskih klanova, koji je počeo nakon nestanka tovara kokaina u Španiji.

“Pacijent je dovezen kolima Hitne medicinske ponoći oko 1.35 poslije ponoći bez znakova života. Pokušana je reanimacija, anesteziološka služba je bila prisutna, pacijent je intubiran, ali bez nekog efekta. Konstatovana je smrt i prebačen je na sudsko medicinsko vještačenje”, kazao je dr Nenad Sekulić.

Objasnio je da je Roganović najvjerovatnije na licu mjesta bio mrtav, dodajući da je imao četiri ustrelne i jednu prostrelnu ranu u predjelu leđa.

“Dvije na lijevoj, dvije na desnoj strani, pored lopatice i prostrelnu koja je išla ispod klavikule desno, a izlazna je bila pored grudne kosti sa lijeve strane”, kazao je dr Sekulić.

Novljanka Sanja ispred čije kuće je Roganović ubijen kazala je “Vijestima” da je čula pucnje, ali da je samo ranjeni Roganović bio na ulici kada je izašla.

“Čula sam nešto kao petarde da pucaju, jaki vrisak i lupnjavu. Istrčali smo vani i vidjeli smo da je tu auto”, kazala je ona.

Istražitelji vjeruju da su egzekutori duže pratili kretanje Roganovića.

“Očito su znali u koje vrijeme dolazi kući iz svog lokala i zato su ga sačekali upravo na dijelu puta koji vodi do njegovog doma. Na krivini u uskoj uličici, u njega su ispalili više hitaca i pobjegli”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iz Uprave policije saopštili su da intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva Roganovića.

“Oko 1.20 časova su, zasada nepoznata lica, prišla vozilu u kojem se nalazio N. R. i u njegovom pravcu ispalili više hitaca iz vatrenog oružja od kojih je N. R. preminuo. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je na licu mjesta izvršio uviđaj sa policijskim službenicima. Službenici CB Herceg Novi i drugih organizacionih jedinica preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikovanju i pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela”, saopšteno je iz UP. Tužiteljka Tanja Čolan Deretić kazala je juče da je naložila obdukciju tijela.

Galerija