Gargović blizu ličnog rekorda na 100 slobodno

Gargović je debitovao na velikim takmičenjima
61 pregleda 0 komentar(a)
Gargovič, Foto: Wpolo.me
Gargovič, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 26.07.2017. 10:06h

Crnogorski plivač Ado Gargović u kvalifikacijama trke na 100 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti zabilježio je vrijeme od 54,89 sekundi.

To mu je bilo dovoljno za 84. mjesto u konkurenciji 113 takmičara.

Njegov lični rekord u ovoj disciplini bio je 54,56 sekundi.

''Bio sam bolji nego u prvoj trci, ali opet nesam zadovoljan. Nisam uspio da popravim lični rekord. Problem je vjerovatno u posljednjem dijelu trke koji ne mogu da izdržim. Ovo je veliko iskustvo za mene, ali mi je krivo što na ovakvom takmičenju nijesam uspio da popravim lični rekord'', kazao je Gargović nakon trke.

On je nastupio i u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom, u kojima je ostvario vrijeme od 2:01,07 minuta. Gargović je debitovao na velikim takmičenjima.

Jovana Terzić će sjutra plivati u kvalifikacijama na 100 slobodnim stilom, dok je u subotu očekuje nastup u disciplini 50 metara slobodnim stilom.

''Spremali smo se naporno, pripreme smo odradili u Nikšiću i Budvi. Spremna sam i očekujem dobre rezultate. Dobar rezultat za mene je bolje vrijeme od 58,80 sekundi, vrijeme koje sam otplivala prije dvije godine u Bakuu. Konkurencija je žestoka, najbolji plivači svijeta su ovdje. Plasman nije toliko bitan koliko da pružim maksimum, da pobijedim sebe, tačnije da popravim lični rekord'', kazala je Jovana.

Boška Radulovića očekuje još nastup na 50 slobodnim stilom.

Bonus video: