Otvorena Amalfi Terrazza: Dvije sedmice umjetnosti i zabave u Podgoričkom parku

Kompanija Pernod Ricard, u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja i uz podršku Glavnog grada Podgorica, poklonila je gradu obnovu amfiteatra kod Moskovskog mosta koji je ukrašen autentičnim muralom. Na istom mjestu biće organizovan bogat zabavno-umjetnički program, povodom predstavljanja MALFY džina, italijanskog brenda pića koji donosi duh Amalfi obale u Crnu Goru.

25249 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Amalfi Terrazza, potpuno novi koncept koji spaja dvije zemlje, Crnu Goru i Italiju kroz umjetnost, muziku, modu i film, premijerno je otvorena u Podgoričkom parku, kod Moskovskog mosta. Ovaj nesvakidašnji projekat realizovala je kompanija Pernod Ricard, povodom lansiranja novog brenda pića sa Amalfi obale, MALFY džina. U okviru projekta, a u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja i uz podršku Glavnog grada, nanovo je oslikan amfiteatar kod Moskovskog mosta, kao poklon svim građanima i posjetiocima Podgorice.

promo amalfi terazza
foto: Promo

U toku dvije nedjelje trajanja, na Amalfi Terrazzi biće organizovan besplatan i specijalno osmišljen program koji će biti aktuelan tokom predstojeće dvije subote i nedjelje, 8. i 9, kao i 15. i 16. juna.

promo amalfi terazza
foto: Promo

"Malfy džin je piće koje sa sobom donosi duh Amalfi obale, zbog toga smo sa posebnom pažnjom razvili koncept Amalfi Terrazza, kako bismo široj javnosti donijeli autentično iskustvo Italije u Podgorici. Ovaj projekat je za nas prilika da spojimo kulturu dvije zemlje i ljubiteljima dobrog ukusa ponudimo sadržaj koji će im pružiti nezaboravne trenutke. Nadamo se da mnogobrojni posjetioci uživati u događajima koje smo za njih kreirali tokom ova dva vikenda i da ćemo na najbolji mogući način započeti ljeto koje je pred nama“, izjavio je Vladimir Pavlović, Direktor kompanije Pernod Ricard za Srbiju i Crnu Goru i dodao da je ponosan na cjelokupnu saradnju koju su ostvarili kako sa Glavnim gradom, tako i sa cjelokupnim timom sa Fakulteta likovnih umjetnosti pod mentorstvom profesorke Nataše Đurović.

promo amalfi terazza
foto: Promo

U Podgoričkom parku, subotom (8 i 15. juna) posjetioce očekuju matinee zabave, dok će nedjeljom (9. i 16. juna) Amalfi Terrazza postati bioskop na otvorenom, sa projekcijama kultnih italijanskih filmova. Osim ovih tematskih večeri, u okviru Amalfi Terrazza koncepta punoljetni posjetioci će premijerno moći da probaju i novi Malfy džin koji u Crnu Goru dolazi u četiri ukusa: Malfy con Limone, Malfy Gin Rosa, Malfy con Arancia i Malfy Originale.

promo amalfi terazza
foto: Promo

Novo umjetničko ruho podgoričkog amfiteatra nastalo je kao rezultat inspirativne saradnje sa studentima Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore. Naši mladi umjetnici dobili su priliku da svoje vještine i talent usmjere ka oživljavanju prepoznatljivog podgoričkog kutka koje opet treba da postane mjesto okupljanja, najljepših susreta i dešavanja. Ideja je bila da u Podgoricu donesemo duh Mediterana, da joj udahnemo svježinu plavetnih horizonata i osunčanih talasa. Inspirisani Amalfi obalom, vjerujemo da smo uspjeli da ostavimo autentičan pečat i pokažemo kako umjetnost može da bude inspirativna, široko primjenjiva i dostupna svima“, izjavila je prof. Nataša Đurović proglasivši potom Amalfi Terrazu i zvanično otvorenom.

promo amalfi terazza
foto: Promo

Projekat je podržao i Glavni grad Podgorica, kao i Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada, zahvaljujući čemu je cjelokupan projekat, uključujući i oslikavanje amfiteatra realizovan uz poštovanje svih procedura i profesionalnih standarda.

Tradicionalno podržavamo projekte koji doprinose bogatijem društvenom i kulturnom životu našeg grada, kao i atraktivnijoj ponudi, kako za građane Podgorice, tako i za sve brojnije turiste i njene goste. Veliko nam je zadovoljstvo što je upravo Podgorica grad u kom je organizovan jedan ovakav projekat koji na najlepši način prenosi atmosferu sa čuvene italijanske obale, kroz koji smo još jednom povezali naše dvije države i kulture“, kazao je zamjenik gradonačelnice Glavnog grada, Luka Rakčević, ističući da ga posebno raduje činjenica što projekat dodatno afirmiše i promoviše jednu od najljepših lokacija u Podgorici.

promo amalfi terazza
foto: Promo

PROGRAM NA AMALFI TERRAZZI (PODGORIČKI PARK)

SUBOTA, 8. i 15. jun, od 19h do 00h - Amalfi matinee

DJ Dominus puštaće repertoar koji spaja najbolje iz Crne Gore i Italije

NEDJELJA, 9. jun, od 19h do 00h - Veče italijanskog filma

Druženje na Amalfi Terrazzi počinje uz odličnu muziku i Malfy koktele, dok od 21h slijedi projekcija italijanskog filma „Osam planina“

NEDELJA, 16. jun od 19h do 00h - Veče italijanskog filma

Druženje na Amalfi Terrazzi uz odličnu muziku i Malfy koktele već od 19h, a od 21h slijedi projekcija kultnog italijanskog filma „La Dolce Vita".