Budva: Sakrio "mercedes" pa prijavio krađu

Automobil rentiran u Španiji sakrio u Makedoniji, pa došao autobusom da prijavi krađu
91 pregleda 8 komentar(a)
Mercedes
Mercedes
Ažurirano: 26.07.2017. 06:14h

Budvanski kriminalistički inspektori uhapisli su Makedonca Dragana Trpčevskog (55), koji je sakrio “mercedes” u Makedoniji, pa prijavio da mu je ukraden na Brajićima.

Njegova prevara otkrivena je kada je došao u stanicu policije i prijavio da mu je na Brajićima nestao “mercedes” koji je iznajmio u rentakar agenciji u Španiji. Tvrdio je da mu se na tom mjestu pokvario iznajmljeni automobil, i da je otišao da pozove šlep službu. Navodno, kada se vratio, nije našao luksuzni četvorotčkaš.

Inspektorima je njegova priča bila sumnjiva, ali je Trpčevski detaljno objašnjavao kada je “mercedesom” B klase krenuo iz Španije, kuda je i kako putovao do Crne Gore...

“Rekao je gdje je planirao kratko da se zadrži i da je nakon toga trebalo da nastavi put do Makedonije. Priča je bila potpuno nepotrkijepljena, pa smo ga upozorili da je lažno prijavljivanje krivično djelo. Rekao je da ne prijavljuje lažno, već da mu je iznajmljeni, pokvareni automobil ukraden na Brajićima”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz istrage.

Isti izvor objašnjava da su inspektori nakon toga provjerili sve navode Trpčevskog i utvrdili da u Crnu Goru nije ušao vozilom čiju krađu je prijavio. Iz Španije im je stigla potvrda da je Makedonac rentirao “mercedes” do 25. jula.

“Vozilo je do tada moralo biti vraćeno agenciji. Provjerom graničnih prelaza utvrđeno je da je Makedonac u Crnu Goru ušao autobusom, a saradnjom sa kolegama iz Makedonije utvrdili smo da je automobil čiju je krađu prijavio parkiran u toj državi”, rekao je sagovornik “ Vijesti”.

Inspektori su pozvali Trpčevskog da dođe u stanicu policije, i stavili mu lisice na ruke. Juče je uz krivičnu prijavu priveden osnovnom državnom tužiocu u Kotoru.

Bonus video: