Kožareva ekipa u petak u sudnici

Kožaru će suditi u odsustvu. Kovačević i Metović će pred sudijom barskog suda Savom Mušikićem biti privedeni iz spuškog zatvora
517 pregleda 1 komentar(a)
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Alan Kožar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2017. 07:21h

U barskom Osnovnom sudu za 28. jul zakazan je početak suđenja Baraninu Alanu Kožaru, okrivljenom da je podstrekavao Iliju Kovačevića i Aliju Metovića da zapale automobil komandira Interventne jedinice barskog MUP-a Ivana Đokovića.

Kožaru će se suditi u odsustvu, jer je u bjekstvu od početka aprila.

Kovačević i Metović će pred sudijom barskog suda Savom Mušikićem biti privedeni iz spuškog zatvora.

Prema optužnom predlogu, njih trojica terete se za krivična djela - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija putem podstrekavanja.

Kožaru, kojeg policija označava šefom jednog od barskih klanova, na teret je stavljeno da je 31. marta u prostorijama Centra bezbjednosti Bar prijetio Đokoviću da će ga napasti.

Navodno, prijetio mu je nakon što su službenici CB Bar privremeno oduzeli njegov “mercedes”.

Terete ga da je u periodu od 31. marta do 8. aprila umišljajno podstrekavao Metovića i Kovačevića da počine krivična djela izazivanje opšte opasnosti, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija.

"Okrivljeni A. M. i I. K. su potom, 8. aprila 2017. oko četiri časa u Baru, u Ulici Rista Lekića, po prethodnom dogovoru, aktivirali eksplozivnu napravu urađenu od eksplozivne materije trinitrotoulena (TNT), koju su neovlašćeno nabavili od NN lica i bacili je na putničko motorno vozilo 'golf VII' vlasništvo oštećenog I. Đ.", piše u optužnom predlogu.

Bonus video: