Na Skalinadi će nastupiti devet klapa

Duško Milinović član organizacionog odbor jue istakao da je cilj manifestacije, da se vrati kultura klapske pjesme, koja je bogata tradicija grada
64 pregleda 0 komentar(a)
skalinada
skalinada
Ažurirano: 24.07.2017. 13:51h

Drugi međunarodni susret klapa Skalinada, koji će imati revijalni karakter, biće održan u petak na trgu Nikole Đurkovića. Nastupiće devet mješovitih, muških i ženskih klapa iz Crne Gore i Hrvatske.

“Iz Crne Gore u Herceg Novom predstaviće se u ime domaćina Castel Nuovo, Maris iz Kotora, Bisernice Boke iz Kotora, Inkanto iz Kotora, Jadran iz Tivta, Harmonija iz Budve i Asa Voce iz Podgorice, a iz klapa Kaše iz Dubrovnika, koja će imati petnaestominutni nastup i klapa Kontre iz Splita kao specijalni gosti koji će održati polučasovni koncert”, kazala je danas na pressu predsjednica organizacionog odbora manifestacije Jovanka Veljović.

Duško Milinović član organizacionog odbor jue istakao da je cilj manifestacije, da se vrati kultura klapske pjesme, koja je bogata tradicija grada.

“Drago nam je, da nam se kao počasni predsjednik pridružio Lazar Seferović, istoričar umjetnosti i bard klapskog pjevanja u nas, član čuvenik Bokelja”, kazao je Milinić .

V.d. direktorka Turističke organizacije Ana Stanišić je kazala da će nastojati da i dalje pomažu klapsko pjevanje kao tradicionalnu vokalnu muziku, sa uvjerenjem da će se o Skalinadi čuti i van granica naše zemlje.

Organizacija Skalinade koštaće 15 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila Turistička organizacija koja je i pokrovitelj manifestacije.

Bonus video: