Brat Ananija Nikića: Ne špijunira, ali su mu Srbija i Rusija najbliže

Arsenije Nikić u reagovanju optužuje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da "novim lažima", "svojstvenim njemu i njegovim nalogodavcima, nastavlja svoju bezočnu i besprizornu kampanju” protiv Ananija i njegove familije
118 pregleda 46 komentar(a)
Ananije Nikić (Novine)
Ananije Nikić (Novine)
Ažurirano: 24.07.2017. 06:22h

Ananije Nikić nije ruski špijun, već kao i svi koji nijesu izdali tradiciju Crne Gore, doživljava Srbiju i Rusiju kao ono što nam je najbliže, poručio je juče njegov brat Arsenije Nikić.

To piše u njegovom reagovanju na tekst “SDT: Ananije Nikić četvrt vijeka iz CG špijunirao Rusima”, koje je “Vijestima” dostavljeno sa email adrese Demokratskog fronta.

U tom tekstu, objavljenom na osnovu nezvaničnih, ali pouzdanih saznanja iz Specijalnog državnog tužilaštva, piše da je Ananije Nikić po nalogu ruske tajne služe od 1992. godine u Crnoj Gori, ali i da zbog toga nije hapšen u Rusiji.

Ananija Nikića SDT sumnjiči za pokušaj terorizma na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

Njegov brat u reagovanju optužuje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da "novim lažima", "svojstvenim njemu i njegovim nalogodavcima, nastavlja svoju bezočnu i besprizornu kampanju” protiv Ananija i njegove familije.

"Ovaj poznati dostavljač sada je doturio medijima nove izmišljotine kojima želi da nacrta metu na leđa moga brata i drugih nevinih ljudi, kako bi spriječio krah montiranog procesa zvanog 'državni udar'. I u svojoj opsjednutosti, mržnji i bunilu spreman je na svako nepočinstvo, laž i nezakonitost. Moj brat Ananije nije nikakav agent i špijun, nego časni i čestiti čovjek koji, poput svih nas iz časne srpske porodice Nikić iz Kuča, kao i ostalih koji nijesu izdali tradiciju Crne Gore, doživljava Srbiju i Rusiju kao ono što nam je najbliže. Naše bratstvo i pleme je svoju odanost idealima slobode kroz vjekove plaćalo životima, i niko, a posebno jedan obični sluga, neće uspjeti da baci ljagu na našu porodicu”, piše u readovanju.

Dodaje se da su zbog Katnićevih "laži i izmišljotina" u spuškom zatvoru nevini ljudi:

"Poput Mihaila Čađenovića, a u Rusiji je u zatvoru moj brat Ananije, samo zato što je jedan vozač Andrije Mandića a drugi njegov prevodilac, a Katnić po naređenju Mila Đukanovića, u montiranom procesu, treba da se obračuna sa DF-om i Andrijom Mandićem... Mi, Nikići, smo porodica koja vjeruje u boga, i znamo da i pored ovakve 'pravde'' u kojoj se nevini ljudi drže po zatvorima, postoji i ona viša u koju mi vjerujemo, a to je božja pravda... Božja pravda će zakucati na svačija vrata i svi ćemo pred njim položiti račune, a zatvorima, pritvorima, montiranim procesima i fabrikovanim osudama niko nije mogao zaplašiti naše pretke, pa neće moći ni nas. Što god dođe, mi smo mu naredni. Nikoga ne napadamo, ali nikome nećemo dozvoliti ni da nas ponizi ni zaplaši”.

Bonus video: