INCIDENT NAKON SAOBRAĆAJNOG PRESTUPA

Nikšićanin optužuje policiju: "Tukli me, gazili i tražili mi drva"

Tvrdi da mu je nakon privođenja u CB Nikšić policajac Nj. R. dao potpiše izjavu u kojoj nije zapisano sve što je rekao. Navodno, od oko 8:20 časova, kada je priveden, do 17 istog dana, nijesu mu dali hranu, iako je to tražio
315 pregleda 32 komentar(a)
Živko Živković, Foto: Svetlana Mandić
Živko Živković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.07.2017. 19:03h

Nikšićanin Živko Živković (35) tvrdi da su ga nikšićki policajci D. Č. i V. K. 20. juna, nakon saobraćajnog prestupa, oborili na zemlju, gazili, udarali, nanoseći mu lakše tjelesne povrede.  

Iz Uprave policije, međutim, tvrde da je Živković nakon saobraćajnog prekršaja krenuo da bježi, a potom i nasrnuo na policajce, te da je prilikom hapšenja pružao otpor. 

Nikšićanin je “Vijestima” ispričao da je tog dana  kamionom krenuo u drva, jer od toga izdražava porodicu. Objašnjava da teretnjak nije registrovao od februara 2014. jer nema novca. 

“Na pumpi u Rastokama zaustavio me policajac D.Ć. Kako nijesam posjedovao lična dokumenta, kazao mi je da parkiram kamion i odem do njegovog kolege V.K. koji je uzeo moje lične podatke. Tada su mi tražili da skinem tablice sa kamiona, jer nije registrovan, a ja sam im rekao da nemam odgovarajući alat i da to oni učine, ako mogu”, tvrdi Živković. 

On je dodao da su ga policajci tada poslali da parkira kamion u krug kasarne i krenuli za njim. 

“Zaustavili su me ponovo u Hercgovačkoj ulici. D.Č. se bahato ponašao, izvalio mi lijevu kvaku od kamiona i kazao da odem u auto servis da mi tamo skinu tablice. Rekao sam da ću otići do kuće, nedaleko od servisa. Krenuli su za mnom”, kazao je on.  

Živković je rekao da su mu policajci ispred kuće rekli da mora u stanicu policije, a da im je odgovorio da će otići sam. 

“Tada je D.Č. prišao, zasukao mi desnu ruku, prislonio me uz službeno auto i počeo da me udara po leđima. Zadobio sam više udaraca i dva puta sam se odupro uz auto. Tada je prišao i V.K., bacili su me na pijesak, gazili me nogama, stavili lisice, ubacili u auto i odvezli u stanicu“, tvrdi Živković.

Taj Nikšićanin tvrdi da mu je nakon privođenja u CB Nikšić policajac Nj. R. dao potpiše izjavu u kojoj nije zapisano sve što je rekao. Navodno, od oko 8:20 časova, kada je priveden, do 17 istog dana, nijesu mu dali hranu, iako je to tražio.

Optužio je policajca D. Č. da ga je i ranije više puta zaustavljao jer je znao da vozi neregistrovan kamion. 

“Svaki put mi je tražio da mu završim pet metara drva”, tvrdi Živković.

UP: Bježao, vrijeđao policajce, nasrtao na njih i pružao otpor

Iz Uprave policije negirali su optužbe Živkovića, tvrdeći “Vijestima” da je Nikšićanin pobjegao patroli nakon što mu je zbog upravljanja neregistrovanim kamionom  i odbijanja da skine registarske oznake, naređeno da teretnjak odveze do auto-servisa.

“Nije se zaustavio ispred servisa, već je kretanje nastavio u pravcu naselja Duklo. Policijski službenici su pokušali da ga zaustave upotrebom zvučne i svjetlosne signalizacije sa patrolnog vozila, u čemu su i uspjeli”, stoji u odgovoru policije.

Tvrde da je Živkoviću, nakon što je izašao iz kamiona, saopšteno da će biti priveden u službene prostorije CB-a Nikšić jer se nije zaustavio.

“Tada im vozač Ž.Ž. upućuje uvredljive riječi. Protivi se da uđe u službeno vozilo, nakon čega policijiski službenici prema njemu primjenjuju sredstva prinude – fizičku snagu i sredstva za vezivanje. Neposredno prije upotrebe sredstava za vezivanje, Ž.Ž. je pružao aktivni i pasivni otpor. Nastavio je sa pružanjem otpora i prilikom  smještanja u službeno vozilo, gdje se u jednom momentu odgurnuo nogama od službeno vozilo i laktom lijeve ruke udario službenika D.Č, i na lijevoj bočnoj i zadnjoj strani službenog vozila pričinio materijalnu štetu”. 

Pojasinili su da je ljekar i Živkoviću i policajcu  konstatovao povrede, a da je   krim tehničar izvršio uviđaj na patrolnom vozilu “opel” i utvrdio oštećenja.

Preporučujemo za Vas