Milan Radović stub Višija

168 pregleda 1 komentar(a)
Milan Radović, Foto: Privatni album
Milan Radović, Foto: Privatni album
Ažurirano: 23.07.2017. 14:29h

Crnogorski reprezentativac u ragbiju Milan Radović dobio je poziv da potpiše ugovor sa poznatim francuskim klubom i akademijom Viši. On je bio na probi sedam dana u ovom klubu, a kako je ovaj dvadesetogodišnjak iz Nikšića pokazao talenat i znanje dobio je priliku da obuče dres Višija.

"Potpisujem ugovor na jednu sezonu, a od kluba bih trebao da dobijem neke osnovne stvari koje će pokriti moje troškove. Očekujem da mi ovo bude odskočna daska. U Francuskoj ima 1.600 klubova i to je nacionalni sport u ovom centralnom i južnom regionu. To je daleko veći nivo nego kod nas. Definitivno želim da idem do svojih granica i planiram da u ovom sportu napredujem što više. Najmlađi sam igrač u ekipi, a daleko najmlađi na mojoj poziciji stuba ili kako bi Francuzi rekli piliera", kazao je Radović za „Vijesti”.

Radović je počeo da trenira ragbi prije četiri godine u RK Nikšić sa kojim je osvojio i prvo Prvenstvo Crne Gore prije dvije godine. Nakon toga igrao je za Rad iz Beograda. U Višiju će igrati u njihovom timu koji se takmiči u regionalnoj ligi, sa mogućnošću da pređe u tim koji igra u višem rangu.

"To je nivo pete francuske lige, u kojoj ima oko 200 klubova raspoređenih u 25 grupa. Prošle godine im je falila jedna pobjeda za prelazak u četvrtu ligu. Potrudiću se da im pomognem da ove sezone osiguramo ulazak u viši rang takmičenja", kazao je Radović.

Bonus video: