Tivat: "Magbet" oduševio publiku

Publika je sa oduševljenjem ovacijama i dugotrajnim aplauzom prihvatila ovu plesnu postavku baziranu na klasičnom dramskom konceptu, a koja je autoru predstave bila samo idejno polazište za razvoj njegovog viđenja savremenog svijeta, u kontekstu atmospfere koja vlada u ovom čuvenom Šekspirovom djelu
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2017. 10:59h

Plesna predstava “Magbet”, koja je rađena po motivima čuvene drame Vilijama Šekspira u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra iz Beograda premijerno je izvedena sinoć na maloj sceni u atrijumu srednjevjekovnog ljetnjikovca Buića-Luković u Tivtu.

Publika je sa oduševljenjem ovacijama i dugotrajnim aplauzom prihvatila ovu plesnu postavku baziranu na klasičnom dramskom konceptu, a koja je autoru predstave bila samo idejno polazište za razvoj njegovog viđenja savremenog svijeta, u kontekstu atmospfere koja vlada u ovom čuvenom Šekspirovom djelu. To je mračni svijet zavjere, zločina, psiholoških devijacija, vlastoljublja i strasti koja čovjeka odvlači u sve veća i teža sagrešenja.

Pokretom, plesom, mimikom, govorom tijela plesači su sinoć dočarali priču o vlastoljublju, o bolesnim ambicijama, ženskoj manipulaciji, o borbi sa savješću, o strahu i sumnjama koje grizu. Koreograf i režiser ove veoma uspjele predstave rađene u žanru koji je novina za pozoruišnu produkciju CZK Tivat, je Miloš Isailović, a muziku je komponovao Draško Adžić. U predstavi igraju Miloš Isailović, Ana Ignjatović-Zagorac, Dejan Kolarov, Nataša Gvozdenović, Ivana Savić-Jacić, Tamara Pjević i Branko Mitrović.

“Srećni smo što smo uspješno ostvarili ovaj zajednički projekat sa Centrom za kulturu Tivat. Ovakvi otvoreni prostori kao što je atrujum Buća-Luković su jako pogodni. Pomalo se bojimo da će predstava izgubiti malo od svoje draži u zatvorenom prostoru. U ovom komadu smo se bavili nekim univerzalnim principima - vlastoljubljem, patološkom potrebom da se vlada po cijenu niskih strasti, manipulacijom…To su opšta mjesta kojim možete da se baviti u svako vrijeme. U otvorenom prostoru ambijetalnom, prelijepom kakav je ovaj kompleks, to je pravo zadovoljstvo", kazala je nakon premijere, dramaturškinja Jelena Kajgo.

Galerija

Bonus video: