Medojević: Nisu umjeli da pristupe računaru bez šifre, zbog toga sam došao u SDT

"Apsurdnost slučaja protiv mene ukazuje i oduzminaje mojih računara osam mjeseci nakon što SDT tvrdi da se djelo desilo. Koristim i ovu priliku da pomognem SDT i da ih uputim da se djelo pranja novca dešava u banci, a ne u stanu građanina ili u firmi ili u političkoj partiji", saopštio je Medojević
72 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.07.2017. 14:54h

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević ponovio je da forenzičari, vještaci nijesu mogli da uđu u njegov kompjuter i da je dobio poziv Specijalnog državnog tužilaštva da dođem i da šifru.

Specijalno državno tužilaštvo ranije danas demantovalo je navode Medojevića da je u SDT pozvan kako bi pomogao forenzičarima da pristupe njegovom računaru.

"Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić montirao je lažni slucaj pranja novca zbog lične osvete zbog mojih javnih kritika njegovih aktivnosti kao okupaconog upravnika Cavtata 1991/92 godine. Umjesto da se bavi podizanjem materijalnih, tehničkih, finaijskih, ljudskih kapaciteta u SDT i istragama protiv crnogorske režimske korumpirane bande, on se ostrvio na najjači opozicioni savez izmišljanjem optužbi i tjeranjem nevinih ljudi u pritvor gdje ostaju mjesecima bez ikakvog zakonskog osnova", naveo je Medojević.

On je kazao da se odazvao pozivu SDT kako bi im pomogao da vode istragu protiv njega.

"Apsurdnost slučaja protiv mene ukazuje i oduzminaje mojih računara osam mjeseci nakon što SDT tvrdi da se djelo desilo. Koristim i ovu priliku da pomognem SDT i da ih uputim da se djelo pranja novca dešava u banci, a ne u stanu građanina ili u firmi ili u političkoj partiji. Da početak izvršenja djela traje manje od pet sekundi kada se sa posebnog računa u banci na kome su prenesene, prethodno usitnjene, svote novca na iznose od 10.000, prebacuju SWIfTOM na desetine ili stotine računa u zemljama sa off shore statusom". Ja sam optužen da sam prao legalan novac koji je Momir Nikolic podigao sa računa u banci. Ovo će biti prvi slučaj da je je neko optužen za pranje novca koji je podigao sa svog računa u banci i koji je dobijen legalnom prodajom sopstvene kuće", saopštio je Medojević.

Istakao je da je uvijek spreman da pomognem "svojoj drzavi i da svoje znanje i informacije podijelim sa profesionalnim i objektivnim državnim organima".

"Nažalost SDT pod rukovodstvom Katnića je obični partijski bič za progon DF. Istina je uvijek jedna. Ja sam došao u SDT i dao password i tako pomogao SDT da preuzmu sadržaj sa mog kompjutera. Da nijesam dao password oni ne bi mogli da to urade. Neka javnost sudi ko je u pravu, ja ili Katnić", zaključio je Medojević.

Bonus video: