Dvije osobe zatačene kako bagerom i kamionom eksploatišu šljunak iz korita rijeke Morače

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja saopšteno je da su predstavnici nadležnih organa kontinuirano na terenu u cilju kontrole poštovanja odluke o zabrani i otkrivanja eventualnih nelegalnih aktivnosti
112 pregleda 2 komentar(a)
Eksploatacija šljunka, Botun, Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja
Eksploatacija šljunka, Botun, Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja
Ažurirano: 21.07.2017. 12:30h

Predstavnici nadležnih organa, predvođeni koordinacionim timom za praćenje moratorijuma na eksploataciju šljunka i pijeska u crnogorskim vodotocima podnijeli su više krivičnih i prekršajnih prijava protiv građana, preduzeća i NN lica zbog nelegalnog eksploatisanja.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja saopšteno je da su predstavnici nadležnih organa kontinuirano na terenu u cilju kontrole poštovanja odluke o zabrani i otkrivanja eventualnih nelegalnih aktivnosti.

“Najnoviji slučaj zatečene nelegalne aktivnosti otkriven je 18. jula na rijeci Morači, u mjestu Botun, na području Opštine Podgorica”, navodi se u saopštenju.

Komunalna policija je, kako se precizira, u popodnevnim satima zatekla dvije osobe, koje su bagerom i kamionom eksploatisali šljunak iz korita rijeke.

“Nelegalna aktivnost je zaustavljena, a protiv izvođača radova pokrenut je prekršajni postupak”, dodali su iz Ministarstva.

Aktivnosti na nadzoru poštovanja moratorijuma, kako se zaključuje, nastaviće se istim intenzitetom i u narednom periodu.

Bonus video: