Gimnazijalci i na festivalu u Trebinju

Predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće” proglašena je za najbolju na 47. Festivalu dramskih amatera Crne Gore
78 pregleda 0 komentar(a)
predstava O ćutanju i drugim imitacijama sreće
predstava O ćutanju i drugim imitacijama sreće
Ažurirano: 21.07.2017. 08:30h

Predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće”, u organizaciji NVU Ego kult i Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada, igraće 21. jula 2017. u 20.30 sati na otvaranju pozorišne manifestacije Festival festivala koji 60. put okuplja u Trebinju najbolja amaterska pozorišta sa prostora bivše Jugoslavije.

Predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće” nastala je u organizaciji NVU EgoKult i Gimnazije iz Danilovgrada. Učenica trećeg razreda Gimnazije Bojana Šolaja je autorka teksta, a režiju, osim nje, potpisuju direktorica NVO EgoKult i profesorica psihologije Anđela Novaković i profesor književnosti Miroslav Minić. U predstavi glumi i statira 47 učenika Gimnazije iz Danilovgrada.

Predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće” proglašena je za najbolju na 47. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, koji je održan od 12. do 18. juna 2017. godine u Bijelom Polju, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Bijelo Polje u organizaciji JU Centra za djelatnosti kulture “Vojislav Bulatović - Strunjo“. Tim priznanjem predstava je i opredijeljena da predstavlja Crnu Goru na međunarodnoj kulturnoj manifestaciji u Trebinju. Predstava je, takođe, u Bijelom Polju dobila i Nagradu za najbolju režiju (Anđela Novaković i Miroslav Minić), kao i Nagradu za najboljeg najmlađeg glumca Festivala (Magdalena Jovović).

Premijera predstave je bila 17. februara 2017. u danilovgradskom Centru za kulturu, a nakon toga igrana je 28. marta u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici i 19. aprila u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru.

U okviru pratećeg programa 30. Barskog ljetopisa predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće” igraće 8. avgusta na Ljetnjoj pozornici, a 15. septembra na FIAT-u (Festivalu internacionalnog alternativnog teatra) u Podgorici.

Bonus video: