Nikšićani osumnjičeni za krađe, procesuirani i maloljetnici

Žarku Živkoviću (36) se stavlja na teret da je tokom maja tekuće godine iz kuće S.B. Iz Nikšića odnio namještaj i kućanske aparate
113 pregleda 0 komentar(a)
automobil, krađa auta, Foto: Shutterstock
automobil, krađa auta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.07.2017. 14:04h

Nikšićka policija je identifikovala i nadležnom tužiocu procesuirala sedmoricu sugrađana zbog sumnje da su izvršili krivična djela teške krađe i krađe.

Šesnaestogodišnji Nikšićanin B. N. osumnjičen je da je u periodu između 1. i 5. juna sa parkinga u Marezi ukrao „golf III“ vlasništvo S.N. iz Nikšića, kao i „fiat punto“ koji je u noći 9.juna ukraden Nikšićaninu V.B. ispred njegove porodične kuće u Ulici „Dragovolučka.“ Državni tužilac je djela kvalifikovao kao teške krađe, a maloljetni B.N. je isto priznao i njemu je sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Nikšiću, na predlog državnog tužioca za maloljetnike, odredio vaspitnu mjeru za djecu i mlade „Ljubović“. Policijski službenici su ukradena vozila pronašli i vratili vlasnicima.

B.N. je osumnjičen i da je sa godinu starijim sugrađaninom M.T. u noći 28.maja ispred porodične kuće u ulici „Milice Vučinić“ br.8 u Nikšiću ukrao „passat 2 karavan“ vlasništvo Nikšićanina B.K. Protiv njih će biti podnesena krivična prijava.

Stojanu Draškoviću (39) se stavlja na teret da je 10. jula sa parking prostora auto placa koji se nalazi u Ulici „Podgorički put“ ukrao „mercedes“, vlasništvo J.P. iz Nikšića, kao i ključeve od druga dva vozila. Pomenute ključeve Drašković je, kako se sumnjiči, uzeo nakon što je provalio u objekat koji se nalazio u neposrednoj blizini parkinga. Drašković je priznao djelo koje mu se stavlja na teret, teška krađa, a vozilo i ključevi su pronađeni i vraćeni vlasnicima. Državni tužilac je naložio da se protiv Draškovića podnese krivična prijava u redovnoj proceduri.

Maloljetni M.Z. (17) osumnjičen je da je 21. maja provalio u market „Idea“ u mjestu Rubeža i tom prilikom odnio veću količinu različite robe. Maloljetnik je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret i njemu je sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Nikšiću, na predlog državnog tužioca za maloljetnike, odredio vaspitnu mjeru za djecu i mlade „Ljubović“.

Aleksandar Striković (41) i Veselin Striković (38) osumnjičeni su da su 24. juna sa terase Sportskog centra u Nikšiću ukrali garnituru za sjedenje (sto i četiri stolice). Oni su priznali djelo koje im se stavlja na teret, a policijski službenici su kod Strikovića pronašli garnituru i vratili je vlasniku. Protiv njih će, po nalogu državnog tužioca, u redovnoj proceduri biti podnesena krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krađu.

Žarku Živkoviću (36) se stavlja na teret da je tokom maja tekuće godine iz kuće S.B. Iz Nikšića odnio namještaj i kućanske aparate.

S.B. je 15.juna prijavio policiji da je mjesec ranije ženskoj osobi koja se predstavila da se preziva Živković izdao u zakup staru porodičnu kuću u naselju Straševina. Deset dana nakon što se ista sa suprugom i djecom uselila u kuću S.B. je primjetio da iz kuće koju je izdao u zakup nedostaju namještaj i kućanski aparat. Živković je priznao djelo koje mu se stavlja na teret, a protiv njega će, po nalogu državnog tužioca, u redovnoj proceduri biti podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krađu.

Bonus video: