Marković sa direktorima uprava: Svi koji budu kršili dogovorene obaveze biće blokirani

"Ponovljena je potreba daljeg unaprjeđenja zakonodavnog okvira, ali i dogovoreno da se obezbijedi snažnija koordinacija sa policijom, tužilaštvom i sudovima. Uz to, naglašena je neophodnost tješnje saradnje sa lokalnim organima, u prvom redu komunalnom policijom" navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Duško Marković, direktori uprava, sastanak, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, direktori uprava, sastanak, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.07.2017. 16:28h

Primjena zakona o reprogramu poreskog duga obezbijedila je državnom budžetu 10,2 miliona eura.

To je saopšteno danas nakon zajedničkog sastanka premijera Duška Markovića sa direktorom Uprave carina Vladanom Jokovićem, direktorom Poreske uprave Miomirom M. Mugošom i direktorom Uprave za inspekcijske poslove Alijom Košutom.

"Konstatovano je da većina ispunjava svoje obaveze preuzete kroz taj program, ali i naglašeno da će svi oni koji budu kršili dogovorene obaveze biti blokirani", saopšteno je iz Vlade nakon sastanka.

Dalje je navedeno da je nakon ispekcijskog nadzora za skoro 5.000 osoba obezbijeđeno da ih poslodavci prijave na penzijsko i zdravstveno osiguranje.

"Ponovljena je potreba daljeg unaprjeđenja zakonodavnog okvira, ali i dogovoreno da se obezbijedi snažnija koordinacija sa policijom, tužilaštvom i sudovima. Uz to, naglašena je neophodnost tješnje saradnje sa lokalnim organima, u prvom redu komunalnom policijom" navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da u lokalnim samoupravama postoji nedevoljna poreska disciplina, a razgovarano je o modelima koji bi ih podstakli na kvalitetnije izvršavanje obaveza prema državi.

Konstatovano je da naplata budžetskih prihoda ide odličnom dinamikom, da su prihodi za miliona eura veći u odnosu na planirane i u odnosu na uporedni godišnji period, te da je to rezultat predanog rada nadležnih službi na terenu, ali i novih zakonskih rješenja,

"Postoji prostor za ostvarivanje boljih rezultata za šta je važan snažniji obračun sa neformalnom ekonomijom, te pronalaženje odgovora na sistemske probleme" zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: