Završen prvi dio snimanja dokumentarnog TV serijala u Tivtu

Prema riječima izvršnog producenta ovog dijela serijala Željka Komnenovića, predsjednika UO „Matice Boke“, ovaj međunarodni projekat veoma je značajan za Boku u cjelini
0 komentar(a)
Ne veslu priča - Boka, Foto: Matica Boke
Ne veslu priča - Boka, Foto: Matica Boke
Ažurirano: 19.07.2017. 14:02h

Osam književnika iz Boke originalnim pričama pridružili su se TV serijalu „Na veslu priča – Boka“ u koprodukciji Matice Boke i Udruženja „Šta hoćeš“.

„Dvije nedelje posvećenog rada pisaca iz Boke i filmske ekipe iz Beograda urodili su snimljenim materijalom za osam epizoda četvrte sezone TV serije „Na veslu priča“, koja je posvećena Boki. Na lokacijama zalivskih morskih ljepota, poput Kakrca, Miholjske prevlake, Gospe od Milosti, Župe, Stradiota, Porto Montenegra, hercegnovskog pristana, ali i otvorenog mora zaliva Trašte, osam autora (Vuk Krnjević, Vlasta Mandić, Neven Staničić, Olivera Doklestić, Zoran Mujbegović, Mašo Čekić, Siniša Luković, Željko Starčević) svojim pričama pridružili su se originalnom konceptu TV serije kratke forme koja povezuje prirodnu i duhovnu lepotu koja je u prve tri sezone, izazvala veliku pažnju publike srpskog javnog servisa“, saopštili su iz „Matice Boke“.

Prema riječima izvršnog producenta ovog dijela serijala Željka Komnenovića, predsjednika UO „Matice Boke“, ovaj međunarodni projekat veoma je značajan za Boku u cjelini.

„Zamisao tvoraca ove ideje idealno je primenjiva na Boku Kotorsku. Naši mitovi, bogata istorija, tradicija besjede, ali i bogomdana priroda, čine savršen mizanscen za „Na veslu priče“. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa filmskim radnicima iz Srbije i na dnevnom nivou pratiti njihovo oduševljenje prirodom i pričama, jedan istinski entuzijazam. „Matici Boke“ je izuzetno važno što su i tivatska i hercegnovska opština pokazali razumijevanje za važnost ove vrste promocije pre svega duhovnosti, a veliku ulogu je odigrala i društvena odgovornost kompanija Porto Montengro, Luštica Bay i Turističke organizacije Tivta“, istakao je Komnenović.

Reditelj i autor originalnog koncepta TV serije „Na veslu priča“ Rastko Šejić rekao je da „nije moguće uhvatiti svaki momenat ljepote kontrasta prirode Boke, ali neke smo uspjeli da snimimo i doživimo, udahnemo, i pored dima koji se na žalost vije nad zalivom.“

„Autori koji su nam besjedili u cjelini gledano, oslikavaju jedan specifičan bokeljski mentalitet, shvatanje sveta u ritmu talasa i poštovanje tradicije koje je impresivno, dok su originalne priče žanrovski varirale od istorijskih, urbanih drama, preko fantastike, pa sve do poezije u slobodnom stihu“, istakao je Šejić dodajuči da sada slijedi kompleksan postprodukcijski rad i želja da se što prije publici pokažu nove „Na veslu priče“, snimane u Boki.

Bonus video: