Osumnjičeni za utaju poreza: Oštetili budžet za 344.000 eura?

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv ovih lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba ovlašćenja u privredi
66 pregleda 0 komentar(a)
Pare, lisice (Novine)
Pare, lisice (Novine)
Ažurirano: 19.07.2017. 12:27h

Protiv tri lica pokrenuta je krivična prijava zbog sumnje da su utajili porez i time oštetili budžet za 344.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

"Naime, službenici Odsjeka su, 18.07.2017. godine, podnijeli krivičnu prijavu protiv I.P. (43) iz Bosne i Hercegovine, B.B. (34) iz Republike Kosovo i protiv pravnog lica d.o.o „MONTER.ING“ iz Bara. Ova lica su, kako se sumnja, počinila krivična djela na način što su kao odgovorna lica u pravnom licu „MONTER.ING“, sa namjerom izbjegavanja plaćanja poreza i pripadajućih poreskih dažbina, neopravdanim i nedokumentovanim podizanjem novca sa žiro računa prikrili ostvarene prihode u vremenskom periodu 2015 - 2017.godina, odnosno prilive novčanih sredstava na žiro račun preduzeća "MONTER.ING" d.o.o. Osumnjičeni su u tom smislu, sumnja se, prikrili relevantne činjenice koje su bitne za utvrđivanje poreskih obaveza, čime su pribavili sebi korist na način što su, suprotno pravilima finansijsko knjigovođstvene evidencije i privrednog poslovanja, prikrili i nezakonito prisvojili imovinsku korist. Oni su na ovaj način nanijeli štetu Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 343.477,70 eura", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv ovih lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Bonus video: