ATLETIKA

Baranin u finalu bacanja diska, Goranovićeva posljednja u finalu bacanja kugle

83 pregleda 1 komentar(a)
Radmilo Baranin, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Radmilo Baranin, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 04.04.2019. 23:24h

Crnogorski atletičar Radmilo Baranin izborio je plasman u finale bacanja diska u kategoriji f34 na Svjetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Londonu.

Kako je saopšteno iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Baranin se u finale plasirao usljed odustajanja Ahmeda Alhosanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata od kvalifikacija.

"Kvalifikacije nijesu održane već se 12 prijavljenih takmičara direktno kvalifikovalo za finale, koje je na programu 22. jula u 10 sati", navodi se u saopštenju.

Marijana Goranović zauzela je večeras sedmo, posljednje mjesto u finalu bacanja kugle, kategorije f41, pošto je nastup završila hicem od 6,57 metara.

Goranović je kao sedmoplasirana završila i nastup u bacanju kugle.

"Nisam zadovoljna nastupom u Londonu, posebno u disku koji sam više spremala. Kugla je bila nešto bolja, ali u ovoj konkurenciji nijesam mogla više", kazala je Goranovićeva.

U bacanju kugle pobijedila je paraolimpijska šampionka Tlili Raua iz Tunisa (10,04), ispred Australijanke Kefer (8,44) i Tunižanke Ben Koleb (8,23).

Od crnogorskih takmičara u nastavku šampionata nastupiće još Radmilo Baranin u finalu bacanja diska 22. i finalu bacanja koplja 23. jula.