Advokatska komora osudila objavljivanje transkripta

Begović navodi da u Advokatskoj komori ovakvo postupanje SDT-a smatraju neprihvatljivim
80 pregleda 11 komentar(a)
Zdravko Begović, Foto: Savo Prelević
Zdravko Begović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2017. 14:28h

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore, Zdravko Begović, saopštio je da se objavljivanjem sadržaja telefonskih razgovora između advokata Gorana Rodića i klijenata narušavaju elementarni odnosi advokata i klijenata.

On navodi da u Advokatskoj komori ovakvo postupanje SDT-a smatraju neprihvatljivim.

"Obavještavamo javnost da advokatura, kao ustavni nosilac pružanja pravne pomoći građanima, osuđuje ovakve grube atake na osnovne principe advokatske profesije i prava građana. Posljednjim slučajem objavljivanja sadržaja telefonskih razgovora između advokata Gorana Rodića i klijenata narušavaju se elementarni odnosa advokata i klijenata, koji počivaju na odnosu punog povjerenja, posvećenosti zaštite prava klijenta i zakonskoj obavezi čuvanja profesionalne tajne", navodi se u saopštenju Begovića.

On smatra da na ovaj način nije moguće zaštititi i promovisati slobodu ostvarivanja profesije advokata, a što je, kako je rekao, univerzalni princip o slobodi obavljanja advokatske profesije.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo je dio materijala iz mobilnih telefona koje je koristio advokat Goran Rodić, kao i druge dokaze koji, kako navode, pokazuju da se protiv SDT-a vodi specijalni rat.

Bonus video: