Održan koncert u čast čuvene Vide Matjan

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” ove godine proslavlja sedam decenija postojanja i spada u jednu od najstarijih obrazovnih institucija ove vrste u Crnoj Gori
0 komentar(a)
KotorArt koncert Vida Matjan, Foto: Duško Miljanić
KotorArt koncert Vida Matjan, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 18.07.2017. 11:29h

Sjećanje na Vidu Matjan i duboke tragove koje je ostavila na generacije muzičara i ljubitelja muzike, na decenije njenog rada i rezultate evocirano je koncertom učenika škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja koje nosi njeno ime, u okviru festivala KotorArt.

Koncert je održan u okviru Kotorske koncertne sezone koju tradicionalno priređuju KotorArt Don Brankovi dani muzike i muzička škola “Vida Matjan”. Tri cjeline programa, pored muzičkog djela večeri u okviru kojeg su se publici predstavili učenici škole, podrazumijevale su i evociranje sjećanja na Vidu Matjan kao i film Dušana Vulekovića "Sedam decenija" koji je upravo rađen za jubilej.

Publika, sačinjena i od značajnog broja stranih gostiju, sa pažnjom je odslušala i sjećanja njenih učenika, ljudi koji su je poznavali i imali privilegiju da im, usmjeravanjem u svijet klasične muzike, odredi životnu putanju.

Muzička škola je nastala u njenom stanu da bi vremenom prelazila u sve bolje prostore do ovog sadašnjeg. Škola je bila rasadnik vrijednih, radnih i postepeno otkrivanih talenata, a Vida Matjan je ostavila dubok trag na generacije muzičara i ljubitelja muzike.

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” ove godine proslavlja sedam decenija postojanja i spada u jednu od najstarijih obrazovnih institucija ove vrste u Crnoj Gori.

Bonus video: