Majkić: Grad teatar mi je odabrao poziv

"Iako 'Bliskost' igramo već tri godine, sada sam imala najveću tremu"
66 pregleda 0 komentar(a)
predstava Bliskost, Foto: Grad teatar
predstava Bliskost, Foto: Grad teatar
Ažurirano: 18.07.2017. 11:24h

Novi segment u okviru Dramskog programa Grada teatra - Off selekcija Akademska scena, kojom se budvanski festival pridružuje velikim pozorišnim scenama u region, poput beogradskog Ateljea 212, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, koje tradicionalno otvaraju vrata studentima glume i režije, najavaljujući nove generacije pozorišnih umjetnika, doživjela je uspjeh već na početku.

Diplomsku predstavu studenata Akademije umetnosti u Beogradu, “Bliskost”, po tekstu Patrika Marbera, pod mentorstvom i u režiji Mirjane Karanović, u kojoj igraju Milica Majkić, Anđelko Beroš, Stefan Popović i Milica Petrović, prepuno gledalište scene na terasi između crkava ispratilo je ovacijama.

Priču o ljubavi jednog od najizvođenijih savremenih britanskih dramatičara, ova glumačka ekipa premijerno je izvela 2014, i doživjela uspjeh. Uloga Alis koju igra u ovoj drami, za mladu crnogorsku glumicu, Budvanku Milicu Majkić, bila je preporuka za druge značajne angažmane.

"Poslije premijere na sceni 'Studio' Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesori su nam savjetovali da nastavimo da je igramo jer je dobila dobre ocjene, pa smo je izvodili i u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, Domu omladine, na gostovanju u Makarskoj, Tivtu... To više nije studentska predstava, od oktobra će biti na stalnom repertoaru Ateljea 212, što je veliku uspjeh za nas, ako se zna da se samo tri-četiri diplomske predstave nađu na repertoaru nekog pozorišta. Velika je satisfakcija za nas i ovo gostovanje na festivalu Grad teatar , i mislim da je značajno što se jedan ovako reprezentativni i elitistički festival odlučio da afirmiše mlade umjetnike koji tek počinju karijere”, kaže mlada glumica.

Milici Majkić, kako ističe, upravo je Grad teatar “izabrao” profesiju glumice.

"Iako 'Bliskost' igramo već tri godine, sada sam imala najveću tremu, jer sam na ovoj sceni gledala prvu predstavu u životu, ali iz krila moje majke, još kao malo dijete, jer je ona redovno pratila Grad teatar . Tu sam zavoljela pozorište, a kad sam krenula u osnovnu školu, i kada je nastavnica Radmila Knežević otvorila dramski studio u Budvi, gluma je postala moja ljubav. Zato se mnogo radujem ovom novom konceptu festivala, tu će se sa predstavom kojom je diplomirala uskoro predstaviti još jedna Budvanka, mlada glumica Jovana Todorović, koja je u klasi Vide Ognjenović”, otkriva Milica.

Uloga Alis, koju je u filmskom hitu “Bliskost” Majka Nikolsa igrala Natali Portman, Milicu Majkić preporučila je za dva važna ostvarenja - igrala je u filmu “Vlažnost” Nikole Ljuce, koji je svjetsku premijeru doživio u Berlinu, u tinejdžerskoj drami “Pored mene” Stevana Filipovića, koja je među brojnim nagradama na festivalima u regionu dobila i “Zlatnu arenu” u Puli.

“Sa Ljucom snimam i novi film, 'Igrale se delije', a sa Stevanom Filipovićem nastavljam drugi dio filma 'Pored mene', koji se zove 'Pored nas', i već smo potpisali ugovore. Igrala sam i u serijalima 'Komšije', u 'Urgentnom centru', a u avgustu počinjem snimanje nove kriminalističke serije, radimo prvu pilot epizodu, tako da imam razloga da budem zadovoljna. Krenula sam, srećna sam, i vidjećemo kako će se moja profesija nastaviti”, zaključuje Milica Majkić.

Bonus video: