Tanja Bokan potpisala za Pezaro, igraće super jaku A1 ligu

„Veoma sam zadovoljna što se vraćam u Italiju, posebno što je Pezaro na moru, kao i moj Bar“, kazala je za klupski sajt Pezara Tanja Bokan
100 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Bokan, Foto: Volleypesaro.it
Tanja Bokan, Foto: Volleypesaro.it
Ažurirano: 18.07.2017. 09:17h

Nakon šest godina, Tanja Bokan se vraća u Italiju, ovoga puta u A1 ligu, po njenoj meri – najbolja crnogorska odbojkašica potpisala je jednogodišnji ugovor sa Pezarom.

Dolaskom kapitenke naše reprezentacije, Pezaro je, kako je objavljeno na sajtu kluba, kompletirao postavu za narednu sezonu...

„Veoma sam zadovoljna što se vraćam u Italiju, posebno što je Pezaro na moru, kao i moj Bar“, kazala je za klupski sajt Pezara Tanja Bokan, koja je u sezoni 2010/2011 igrala u Italiji, u A2 ligi, za Soverato, što je bilo njeno prvo inostrano iskustvo, ne računaju četiri sezone u subotičkom Spartaku.

Pezaro je u prošloj sezoni izborio povratak u A1 ligu, nakon nekoliko godina igranja u drugoj ligi. Pod drugim imenom, klub je osnovan 1967. godine, a u A1 ligu je prvi put zaigrao u sezoni 2002/2003 ali je odmah ispao.

Međutim, dolaskom novog generalnog sponzora, Skavolinija, Pezaro je otkupio mjesto u eliti, a sa takvim sponzorom su stigli i najsjajniji rezultati u istoriji kluba, od 2005. do 2010. godine. U tom periodu, tadašnji Robursport Pezaro je osvojio tri titule u Italiji (2008, 2009, 2010), jedan Kup Italije (2009), četiri Super kupa Italije (2006, 2008, 2009, 2010) i dva CEV kupa (2006, 2008).

Odlaskom Skavolinija kao sponzora, zbog finansijskih problema, klub je 2013. godine bio primoran da se ugasi, ali samo na kratko, jer se brzo fuzionisao sa drugim lokalnim klubom, "Snoopy pallavolo-om", iz kojeg je i nastao novi klub Pezaro, koji se na kraju prošle sezone izborio povratak u italijansku elitu, sa ciljem da se u sljedećoj sezoni domogne plej-ofa...

„Debitovaću u A1 ligi i znam da nas očekuje sezona puna iskušenja, jer je prvenstvo Italije jedno od najizjednačenijih i najjačih na svijetu“, dodaje naša odbojkašica.

Kako je Tanja kazala za klupski sajt, od saigračica poznaje Freju Albreht, sa kojom je igrala u Kanu, dok je za protivnice više puta imala Belgijanku Lisu Van Heke i Argentinku Paulu Jamilu Nizetič.

„Napad je moja najjača strana, i od onih sam koja se nikad ne predaje. Volim izazove i jedva čekam da počnem ovu novu avanturu“, zaključila je Tanja Bokan.

Pohvalno na račun novog pojačanja izrazio se i trener Pezara, Mateo Bertini.

„Tanji Bokan je napad najveći adut i savršeno se kompletira sa karakteristikama koje ima Nizetič. Njeno posljednje iskustvo igranja u Azerbejdžanu biće od velike koristi da se lako adaptira na naše prvenstvo“, rekao je Bertini.

Tanja Bokan je ponikla u ekipi Luke Bar, i sa matičnim klubom je 2003. igrala finale Kupa Srbije i Crne Gore. Nakon toga je čeitri sezone, od 2006. do 2010. godine, nosila dres subotičkog Spartaka, a onda je počela inostranu karijeru.

Prvo je igrala u Italiji, u Soveratu, odakle je otišla u Francusku i tamo provela četiri godine, tri u Miluzu (prve dvije od 2011 do 2013. a treću u sezoni 2014/2015), te jednu u velikom Kanu (sezona 2013/2014, kada je osvojila duplu krunu), prije nego se pretprošlog ljeta preselila u Japan, u Hamamicu Springs sa kojim je osvojila Kup Japana, nakon čega je raskinula ugovor i drugu polusezonu odigrala u Indoneziji (Popsivo PGN).

Prvi dio prošle sezone je, zbog sopstvene odluke, pauzirala, a drugi je odigrala u dresu azerbejdženskog Azeraila, sa kojom je bila druga u prvenstvu, iza Telekoma za koji je nastupala naša Ksenija Ivanović...

Bonus video: