SDT objavio transkripte razgovora Rodića i njegovih kolega i klijenata

Kako je saopšteno iz Specijalnog tužilaštva dio komunikacija između Rodića i drugih osoba prezentuju "u cilju objektivnog informisanja javnosti"
500 pregleda 59 komentar(a)
Goran Rodić, Foto: Savo Prelević
Goran Rodić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2017. 17:39h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo je dio materijala iz mobilnih telefona koje je koristio advokat Goran Rodić, kao i druge dokaze koji, kako navode, pokazuju da se protiv SDT-a vodi specijalni rat.

SDT je saopštilo da je od osnivanja profesionalno i zakonito obavljalo poslove i radnje iz svoje nadležnosti, pa je u tom cilju imalo veoma dobre rezultate koji su prezentovani javnosti u prethodnom periodu, u borbi protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala.

"To potvrđuje činjenica da je u tim postupcima državi Crnoj Gori vraćena imovinska korist od preko 25 miliona eura i da su osuđujućim presudama brzo okončani postupci protiv velikog broja okrivljenih“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, i pored toga, kao što je SDT ukazivalo u prethodnom periodu, protiv Glavnog specijalnog tužioca, specijalnih tužilaca i SDT-a, vodi se specijalni rat, kako bi se postignuti rezultati omalovažili.

"A SDT spriječilo da kroz istražni postupak pribavi dovoljno kredibilne dokaze za krivična djela koja su izvršili okrivljeni i prezentuje ih pred nadležnim sudom“, kaže se u saopštenju.

Dodajte se da je u cilju objektivnog informisanja javnosti i posebno sagledavanja oblika i formi specijalnog rata koji traje protiv SDT-a, posebno rasvjetljavanja oblika i formi i propagandnih aktivnosti u okviru tog plana, SDT je prezentovalo javnosti dio materijala dobijenog iz mobilnih telefona koje je koristio Rodić.

"Kao i kao i druge dokaze koji su izuzeti po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u krivičnom postupku zbog sumnje da je podstrekavao na davanje mita predstavnike kompanije “A2A”, u čijem vlasništvu su akcije Elektroprivrede Crne Gore u ukupnoj vrijednosti od oko 250 miliona eura (koje su blokirane po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva odlukom Višeg suda u Podgorici)“, kaže se u saopštenju.

"Kao i u vezi sa predmetom stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, utvrđeno je da je Rodić zajedno sa poslanicima N.M., A.M. i M.K. učestvovao i vodio kampanju protiv Glavnog specijalnog tužioca i tužilaca koji su radili i rade na tim predmetima, sa ciljem, kako je navedeno, opstruiranja istraga koje se vode u krivičnim predmetima“, dodaje se u saopštenju.

SDT ističe da dio komunikacija između Rodića i drugih lica prezentuje u cilju objektivnog informisanja javnosti, otkrivanja medijskih manipulacija i planskog vaninstitucionalnog djelovanja ovih lica, i prezentovanja činjenica.

"Koje nepobitno ukazuju da je Glavni specijalni tužilac, kao i SDT izloženo pokušajima medijske diskreditacije, opstruiranja rada i diskreditovanja ličnosti tužilaca, s ciljem sprječavanja dokazivanja krivičnih djela i otkrivanja učinilaca tih krivičnih djela", kaže se u saopštenju.

OVDJE pogledajte kompletan dokument

Bonus video: