U septembru rekonstrukcija ubistva braće Ćulafić

Prema optužnici tužioca Miloša Šoškića, Čogurić je 15. februara 2014. godine u tom lokalu sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica
98 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo Ćulafić, Ćulafići, Foto: Savo Prelević
ubistvo Ćulafić, Ćulafići, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2017. 06:32h

Za 11. septembar u podgoričkom kafiću Moskva zakazana je rekonstrukcija ubistva braće Davorina (31) i Danijela (24) Ćulafića.

Rekonstrukciju je zakazala sutkinja Vesna Moštrokol, predsjednica vijeća pred kojim za dvostruko ubistvo odgovara Podgoričanin Mašan Čogurić.

Prema optužnici tužioca Miloša Šoškića, Čogurić je 15. februara 2014. godine u tom lokalu sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica.

Sa dva hica u glavu i grudni koš ubio je Danijela, a Davorinu je ispalio jedan u grudi. Jedan od hitaca koji su pogodili Ćulafiće ranio je Ernu Baković u desnu nadlakticu, nanoseći joj lakšu povredu.

Sutkinja Moštrokol naložila je da rekonstrukciji prisustvuju vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević, balističar Božidar Bakić i svjedoci Erna Baković, Senada i Edin Kolašinac, Ana Medojević, Radena Milovanović i Mijat Marjanović.

Čogurić je u aprilu 2016. godine prvostepenom presudom osuđen na 13 i po godina zatvora zbog ubistva braće Ćulafić. Tu presudu krajem prošle godine ukinuo je Apelacioni sud, obrazlažući da u prvostepenom postupku nije utvrđeno da li je Čogurić bio napadnut.

Bonus video: