„Sea Dance” bez ijednog incidenta

Posjetioci su prvo prolazili kontrolu redara, nakon toga službenika policije i policijskih pasa
103 pregleda 7 komentar(a)
Sea Dance policija, Foto: Filip Roganović
Sea Dance policija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.07.2017. 05:48h

“Sea Dance” festival na Jazu protekao je bez ijednog ozbiljnijeg incidenta i narušavanja javnog reda i mira, rečeno je juče nezvanično “Vijestima” u Upravi policije.

Festival je obezbjeđivalo skoro 100 policajca i bilo je nemoguće da se unese bilo koji predmet koji je mogao nekoga da povrijedi.

Svi posjetioci festivala prolazili su kroz rigorozne kontrole, a samo jedan od njih je dobio krivičnu prijavu jer je tokom pretresa odgurnuo policajca.

Sagovornici “Vijesti” iz policije juče su kazali da su svi posjetioci ulazili na jedan ulaz, upravo zbog namjere službi bezbjednosti da svi budu na isti način detaljno kontrolisani.

Posjetioci su prvo prolazili kontrolu redara, nakon toga službenika policije i policijskih pasa.

Policija je, pored toga što je strogo kažnjavala prodaju i posjedovanje droge, posebno vodila računa da se ne unese nikakvo oružje ili oruđe.

Iz policije su juče kazali da je bilo zanemarljivo malo pokušaja da se unese bilo kakav predmet kao što su takozvani boksovi, noževi, palice i slično. Najviše pažnje policija je, kao i svih godina do sada, usmjerila na to da se osujeti bilo kakva mogućnost terorističkog incidenta. Zbog toga je svaki posjetilac morao da prođe pored službenog psa za otkrivanje eksploziva XSali.

Prema procjeni organizatora na ovogodišnjem festivalu bilo je oko 65 hiljada posjetilaca.

Marija Vujović, PR festivala, kazala je juče “Vijestima” da je prve večeri bilo 18 hiljada, druge 23 i treće noći festivala 24 hiljade posjetilaca.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, podnijete su dvije krivične prijave zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo prodaja droge i oko sedamdeset prekršajnih prijava zbog posjedovanja narkotika.

Droga je, kazali su sagovornici “Vijesti” pronađena kod oko osamdeset posjetilaca.

Policija je uglavnom pronalazila i oduzimala marihuanu, ekstazi i kokain, ali su količine pronađene droge, kazali su sagovornici “Vijesti”, bile zanemarljive.