Molema dugao čekao, a onda stigao do pobjede koja će se pamtiti

„Neizmjerno sam srećan. Mnogo sam radio tokom prethodnih godina, ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri”, rekao je vozač Trek Segafreda
103 pregleda 0 komentar(a)
Bauke Molema, Foto: Reuters
Bauke Molema, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2017. 19:03h

Sedmi put u karijeri je na „Tur de Fransu”, ali nikako nije uspijevao da se domogne etapne pobjede. Kad je već toliko čekao, Bauke Molema se potrudio da se njegov trijumf pamti - 30-godišnji Holanđanin je dionicu od Lezak-Several l’Eglija do L Pi an Velea završio 19 sekundi prije najbližih pratilaca.

„Neizmjerno sam srećan. Mnogo sam radio tokom prethodnih godina, srećan sam što mi se to napokon isplatilo. Bilo je teško u posljednjih 30 kilometara voziti sam, ali sam uspio. Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri”, rekao je vozač Trek Segafreda.

Grupa u kojoj je bio vlasnik žute majice Kris Frum je prošla kroz cilj sa šest minuta i 25 sekundi zaostatka za Molemom. U njoj su bili i njegovi najbliži pratioci, tako da Fabio Aru i dalje kasni 18, Romen Barde 23, Rigoberto Uran 29 sekundi...

Kao i prošlog ponedjeljka, sjutra je slobodan dan. Za utorak je zakazana ravničarska etapa, a zatim idu dvije brdske i hronometar u subotu, na kojima će se rješavati pitanje osvajača titule.

Bonus video: