Marijana Goranović posljednja u Londonu u finalu bacanja diska

Naša atletičarka je u finalu bacanja diska kategorije F41 bila posljednja, sedma, sa loših 18,18 metara, iz treće serije, uz čak četiri prestupa
107 pregleda 0 komentar(a)
Marijana Goranović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Marijana Goranović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 15.07.2017. 11:38h

Marijana Goranović nije imala uspješno otvaranje Svjetskog atletskog prvenstva za osobe sa invaliditetom, koje se do 23. jula održava u Londonu.

Naša atletičarka je u finalu bacanja diska kategorije F41 bila posljednja, sedma, sa loših 18,18 metara, iz treće serije, uz čak četiri prestupa, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

"Nemam opravdanje za ovako loš nastup, iako je komplet atmosfera na stadionu obećavala drugo. Potrudiću se da u bacanju kugle popravim utisak", rekla je Marijana, koja je na ovom takmičenju imala za cilj da popravi lični rekord (19,36m) i prvi put na zvaničnom paraolimpijskom takmičenju prebaci granicu od 20 metara.

Pobijedila je godinama neprikosnovena Tunižanka Raoua Tlili (32,29 m), druga ja bila Niam Mekarti iz Irske (26,17m), a bronzana Ben Keleb iz Tunisa (25,83).

Osim Marijane Goranović, koja će ponovo na bacalište 19. jula kada je na programu bacanje kugle, boje Crne Gore na SP u Londonu brane i Goranović, Radmilo Baranin i Miloš Ranitović, a naši takmičari nastupiće u ukupno šest disciplina.

Baranin će nastupiti u bacanju koplja, kugle i diska, dok će se Ranitović takmičiti u skoku u vis.

Baranin će sjutra nastupiti u finalu bacanja kugle u kategoriji f34.

Bonus video: