Potvrđena presuda Luceviću: Osam uboda nožem dokazuje da je htio da ubije

Prvostepenu presudu u podgoričkom Višem sudu izrekla je sutkinja Vesna Moštrokol
194 pregleda 3 komentar(a)
nož, napad nož, hapšenje, Foto: Shutterstock.com
nož, napad nož, hapšenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.07.2017. 06:56h

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Mensur Lucević osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Mahmuda Abdića.

Prvostepenu presudu u podgoričkom Višem sudu izrekla je sutkinja Vesna Moštrokol.

U njoj između ostalog piše da je Lucević 13. jula 2016. godine, u Ulici Slobodana Škerovića i u zajedničkom dvoristu sa oštećenim, pokušao da ubije Abdića.

“Zbog ranijih sukoba sa oštećenim i nastalog verbalnog sukoba, dok se oštećeni sa kacigom na glavi kretao prema motoru koji je bio parkiran u dvorištu, okrivljeni je prišao Abdiću i zadao mu nekoliko udaraca nožem u predjelu vrata, nakon čega je pobjegao iz dvorišta na ulicu. Optuženi ga je sustigao nastavljajući da ga ubada sječivom noža u predjelu tijela. Nakon što je pao na asfalt, Abdić je uspio da se okrene na leđa kako bi se odbranio, a optuženi ga je i dalje nožem udarao u predjelu glave i lica, nanoseći mu teške tjelesne povrede”, navodi se u presudi.

Iz Apelacionog konstatuju da je prvostepeni sud pravilno zaključio da je optuženi nesumnjivo pokušao da liši života Abdića, na šta ukazuje broj zadatih udaraca nožem - osam: “Od čega veći broj u vitalne djelove tijela - u vrat i leđa, kako to proističe iz nalaza i izjašnjenja vještaka medicinske struke, te ispoljena upornost koja proizilazi iz činjenice da je trčao za oštećenim koji je bježao iz dvorišta prema trafici, sustigao ga, zadajuću mu udarce čak i nakon što je oštećeni pao leđima na asfalt, kada je nogama pokušavao da se odbrani od optuženog”, navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Bonus video: