Vesku Raškoviću dvije, a Ivani Rašković godinu dana zatvora za pljačku zlatare u Nikšiću

Ranko Vuletić, Ivanin otac, oslobođen je optužbe usljed nedostatka dokaza
524 pregleda 0 komentar(a)
Zlato, pljačka, Foto: Shutterstock
Zlato, pljačka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.07.2017. 09:09h

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom su Vesko i Ivana Rašković osuđeni na dvije, odnosno godinu dana zatvora pljačke zlatare Rej Gold u Nikšiću 2012. godine.

Ranko Vuletić, Ivanin otac, oslobođen je optužbe usljed nedostatka dokaza.

Prvostepenu presudu u podgoričkom Višem sudu izrekla je sutkinja Vesna Moštrokol.

Prema presudi, Raškovići su od sredine februara do 20. aprila 2012. godine umišljajno pomogli dvojici NN lica u izvršenju krivičnog djela - razbojništvo, koje su izvršeno 17. aprila 2012.

“Raškovići su, po prethodnom dogovoru sa ovim licima prvo stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela i unaprijed im obećali prikrivanje. Vesko Rašković je prvo obezbijedio vozilo da bi nakon toga, telefonskim putem stupio u kontakt sa M.Lj. koji je oglasio prodaju vozila. Lažno mu se predstavio kao lice iz Bara i za 500 eura u Podgorici kupio vozilo koje je predao NN izvršiocima radi izvršenja krivičnog djela”, piše u presudi.

Navodi se da su NN lica tim vozilom dovezli do zlatare, maskirani upali unutra i tada je jedan od pljačkaša uperio pitolj u pravcu radnika i vlasnice zlatare Vladana i Nataše Mijušković i Dragane Kostić i oduzeo 2739,69 g zlatnog nakita vrijednosti 107.780,60 eura, nakon čega su pobjegli.

Objašnjava se da su dio nakita sakrili su u kuću Ivane Vuletić a drugi dio kod Veska Raškovića...

Bonus video: