Zaplijenjeno oko 10 kilograma heroina: Uhapšeni albanski državljani

U saopštenju se dodaje da su policajci iz Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli osobe, vozilo i drogu i o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici
64 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2017. 16:15h

Policajci i carinici juče su na graničnom prelazu Debeli brijeg prilikom kontrole vozila otkrili i zaplijenili oko 10 kilograma heroina i uhapsili Klodijana Kotorija (33) i Arijanu Cacu. (26) iz Albanije

"Carinski i policijski službenici spriječili su krijumčarenje oko 10 kilograma heroina koji su dva lica pokušala da prokrijumčare preko granice naše države. Osumnjičena lica lišena slobode. Naime, carinski službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici Odeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su juče u zajedničkoj aktivnosti na Graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo marke „Mercedes ML63AMG “, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K.K. (33) iz Albanije dok se na suvozačevom mjestu nalazilla A.C. (26) iz Albanije. Kontrolom vozila carinski i policijski službenici su otkrili i zaplijenili heroin koji je bio sakriven u specijalnom izrađenom bunkeru ispod suvozačevog sjedišta. Carinski i policijski službenici su pregledom vozila pronašli 19 pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija, svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine 10.230 kg. K.K. i njegova saputnica A.C. su lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da su policajci iz Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli osobe, vozilo i drogu i o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Osumnjičeni K.K. i A.C. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Heroin će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policijei Uprave carina.

Galerija

Bonus video: