Gdje je osuđeni za prebijanje Dajkovića: Policija još ne dovodi Dragovića

Osuđeni je u ZIKS trebalo da se javi 28. juna, kako bi odrobijao pola godine zatvora, a Dajković tvrdi da je Dragović nesmetano napustio zemlju i otišao u Švedsku, gdje je, kako kaže, “nastavio svoju karijeru po tamošnjim noćnim klubovima”
146 pregleda 7 komentar(a)
Dejan Dragović, Milo Đukanović, Foto: Facebook
Dejan Dragović, Milo Đukanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.07.2017. 15:09h

Policija još nije postupila po naredbi suda da prinudno dovede nekadašnjeg menadžera lokala “Stefan Braun” Dejana Dragovića na izdržavanje polugodišnje zatvorske kazne, zbog nanošenja teških tjelesnih povreda funkcioneru Demosa i Pokreta za neutralnost Vladislavu Dajkoviću.

Iz podgoričkog suda, “Vijestima” je rečeno da još nema nikakvog odgovora policije na naredbu za prinudno dovođenje Dragovića, koju je taj sud izdao prije skoro dvije sedmice.

Prema Krivičnom zakonu, Dragović ne mora da odsluži ovu kaznu, ukoliko protekne dvije godine od njene pravosnažnosti.

Osuđeni je u ZIKS trebalo da se javi 28. juna, kako bi odrobijao pola godine zatvora, a Dajković tvrdi da je Dragović nesmetano napustio zemlju i otišao u Švedsku, gdje je, kako kaže, “nastavio svoju karijeru po tamošnjim noćnim klubovima”.

Iz podgoričkog suda ranije je rečeno da eventualna potjernica može biti izdata tek kada policija utvrdi da Dragović nije dostupan na poznatoj adresi.

Dajković je ranije rekao i da nema dileme da Dragović pokušava na sve načine da izbjegne zatvor i da će sigurno pokušati da dočeka zastaru kazne u inostranstvu.

Podsjetio je da je prošlo dvije godine od kako ga je osuđeni “krvnički prebio”.

“Najoštrije p(r)ozivam nadležne institucije, a pogotovo one sudske, da prestanu da imitiraju pravdu i da raspišu međunarodnu potjernicu, konačno privedu osuđenog batinaša i pošalju ga u Spuž. Jer, ako su mogli mene da hapse zbog podignutih ruku na mirnom protestu protiv režima i ekspresno osude na osam dana zatvora, onda mogu i njega. Istina, ja nisam imao džokera u rukavu koji Dragović ima - fotografiju sa Milom Đukanovićem”, rekao je Dajković.

“Vijestima” je krajem aprila rečeno da je Viši sud potvrdio presudu Osnovnog iz decembra 2016, kojom je Dragović osuđen na šest mjeseci zatvora.

Dragović je i ranije više puta osuđivan, a iz Ministarstva pravde ranije nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” - kako je eventualno mogao da napusti zemlju kao višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela.

Bonus video: