Juniori bronzani u Prištini, za medalju dovoljna i jedna pobjeda

3 komentar(a)
Muška juniorska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Muška juniorska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ažurirano: 14.07.2017. 22:12h

Nakon bronzane medalje juniorki i srebra kadetkinja, i muška juniorska odbojkaška reprezentacija okitila se ovog ljeta medaljom - bronzom na Balkanskom prvenstvu u Prištini.

U posljednjem kolu, izabranici Predraga Ćorluke su danas poraženi od Albanije 3:0 (27:25, 25:21, 25:21) i takmičenje završili na trećem mjestu, iza Turske i Albanije, a ispred Kosova.

Naši juniori su, dakle, do odličja došli na više nego skromnom takmičenju, na kojem su nastupile ukupno četiri reprezentacije. "Crveni" su savladali samo Kosovo, a doživjeli su i poraz od Turske.

“Prvo i najvažnije u ovom trenutku je to da je osvojena bronzana medalja za neku mušku selekciju Crne Gore. Znam da će mnogi reći da je ova Balkanijada izgubila na kvalitetu s obzirom da su učestvovale samo četiri reprezentacije. Međutim, to je bio njihov izbor, nama su se kockice poklopile i zasluženo smo došli do medalje. Ne računajući meč protiv Kosova koji smo lako riješili u svoju korist, sa utakmicama protiv Turske i Albanije lično ne mogu biti zadovoljan. Na momente smo igrali sjajno, ali u najvažnijim trenucima smo podbacili i rezultat iz ta dva meča je potpuno realan. S obzirom na to da je ovo izlazna godina ove juniorske reprezentacije, mnogi od igrača će morati dobro da se zamisle ukoliko imaju u planu da se ozbiljno bave odbojkom. Pošto je ovo za pojedine igrače kao i za mene bilo posljednje juniorsko takmičenje, igračima se zahvaljujem na fer i korektnom odnosu, i želim im sreću u nastavku karijera”, izjavio je nakon meč selektor muške juniorske reprezentacije Predrag Ćorluka.

Bonus video: