Izvođači izabrali repertoar koji se dopao festivalskoj publici

63 pregleda 0 komentar(a)
Dani muzike, Foto: Slavica Kosić
Dani muzike, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.07.2017. 12:10h

Na trećem koncertu 34. festivala Dani muzike danas će u Dvorani Park nastupiti istaknuti crnogorski umjetnici - violinista Vujadin Krivokapić i pijanista Bojan Martinović, a na repertoaru će biti djela Ravela, Koplanda i Mikloša Rože. Početak je 21.30 časova.

Oboista Karl Ćezaraćo, flautistkinje Anđela Bratić i Marija Đurđević Ilić i pijanistkinja Ana Mihaljević nadahnuto su u srijedu veče izveli Sonatu u F-duru Gaetana Donicetija, Tri romanse - op. 94 Roberta Šumana, Sonatu za flautu i klavir Žila Mukea, Andante i Rondo za dvije flaute i klavir op. 25 Franca Doplera i izbor iz baleta "Krcko Oraščić" Petra Iljiča Čajkovskog.

Premda je sve zvučalo lepršavo i lagano, odabrani program je bio prilično zahtjevan, saglasna je flautistkinja Anđela Bratić, koja je magistrirala na Univerzitetu „Johanes Gutenberg“ u Majncu.

"Potrudila sam se da program bude interesantan za publiku, iako nije jednostavan za izvođenje, pogotovo što je veći dio ovog programa nov za mene i ja smatram da svaki umjetnik stalno treba da radi na sebi i svira nove kompozicije kako bi napredovao”, kaže Bratić.

Marija Đurđević Ilić, koja je diplomirala i magistrirala na Muzičkoj akademiji na Cetinju, gdje je sada vanredni profesor na odsjeku flaute i rukovodilac duvačkog odsjeka pohvalila je hercegnovsku publiku.

“Festival napreduje, hercegnovska publika je vrlo redovna, a što se tiče koncerta, šta drugo reći nego - odlično”.

Pijanistkinja Ana Mihaljević, koja je diplomirala na muzičkoj akademiji na Cetinju, zadovoljna je koncertom i saradnjom sa Anđelom, a posebno mladim gostom iz Italije.

Posebne simpatije publike pridobio je 11-ogodišnji oboista Karlo Ćezaraćo iz Italije. Ovaj talentovani dječak je već osvojio prva mjesta, stipendije i specijalne nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima i imao nekoliko značajnih solo nastupa.

Bonus video: