Vremeplov - Oprez: Javne plaže postaju privatne

0 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.07.2017. 10:08h

Iako stručnjaci za nekretnine u posljednje vrijeme sve češće preporučuju strancima da ih kupe u CG, ima i onih koji ne smatraju da je to mudra odluka kada je riječ o obali. Engleski portal “Ovo je novac” /This is Money/ objavio je odgovor eksperta za nekretnine Rosa Klarka jednom posjetiocu koji je zainteresovan za imovinu u CG, ali strahuje od najava da će neke od najboljih plaža biti prodate graditeljima.

Njega interesuje da li će u tom slučaju “obični smrtnici kao što je on” i dalje moći da koriste plaže ili će one biti rezervisana za bogate. Klark u odgovoru kaže da je u CG prodaja javnih plaža za privatna odmarališta “žalosna praksa” zbog koje će država zažaliti u budućnosti, zato što sprečava svoje građane i turiste koji ne rezervišu smještaj u tim objektima da uživaju na suncu.

"Ako je država CG spremna da to uradi sa jednom plažom, onda bi mogla i sa bilo kojom drugom, ugrožavajući vaš interes uživanja u odmoru na tom mjestu i, moguće, škodeći vrijednosti vaše investicije”, odgovorio je Klark.

Zbog toga on ne preporučuje kupovinu nekretnina bilo gdje na CG obali.

Bonus video: