Stošić: Nemam ništa sa ubistvom Dojčlendera

Stošić i Kristijan T. Gondi osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja njemačkog državljanina
307 pregleda 2 komentar(a)
Rade Stošić, Foto: Luka Zeković
Rade Stošić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.07.2017. 08:43h

Rade Stošić, jedan od osuđenih za ubistvo Klausa Dojčlendera, tvrdi da nema ništa sa tim krivičnim djelom.

Stošić i Kristijan T. Gondi osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja njemačkog državljanina.

U pismu poslatom redakciji "Vijesti" iz spuškog zatvora, Stošić tvrdi da je u Višem sudu osuđen bez ijednog dokaza, a da su takvu presudu potvrdili Apelacioni i Vrhovni sud.

Stošić je još pred sudijom za istragu ispričao kako su i čime ubili Dojčlendera i što su uradili sa lešom i tragovima krivičnog djela.

Njemački državljanin ubijen je 7. februara 2005. godine.

"Negiram priznanje koje se i dalje plasira u medijima na moju štetu. Sudije Višeg, Apelacionog i Vrhovnog suda ne poštuju spise i vjerodostojne dokaze - spise iz Hrvatske, Njemačke i moje dokaze 100 odsto validne. Leš pokojnog Dojčlandera nađen je na teritoriji Hrvatske, a ne Crne Gore, samim tim Crna Gora po međunarodnom zakonu nema osnova da me hapsi, zatvara, sudi i osuđuje. Pokojoni Dojčlander je Njemac, ja Srbin. Niko iz Hrvatske, Njemačke i Srbije od 2005. do 2010. godine nije tražio moje izručenje... Da je bilo dokaza mogli su mi oni suditi po njihovim zakonima”, piše u pismu osuđenika.

Stošić tvrdi da u spisima iz Hrvatske nema dokaza ko je ubio Dojčlandera, kada je, kako i gdje ubijen.

Objašnjava da su taj slučaj režirali inspektor i tužilac.

"U spisima ne postoji dokazni materijal i DNK za osudu... Zašto bih ja ubio nekoga ko je živio u mom stanu, sa mnom? Zbog stana? U mom stanu se nije desilo ubistvo. Da sam imao problema sa pokojnim Dojčlanderom i da mi je prijetio ubistvom prijavio bih ga budvanskoj policiji i on bi morao napustiti stan”, piše zatvorenik.

U pismu ističe da more nije rijeka i da su nedokazivi navodi optužnice - da je tijelo bačeno kod Svetog Stefana isplivalo kod Mljeta.

"Pravosuđe Crne Gore je totalna trulež... Sudije i tužioci krše zakon i Ustav, a pravdu ne poznaju. Pedeset četvrti mjesec sam bez osnova i ilegalno u ZIKS-u, osuđen sam bez dokaza na 30 gdoine robije, iako sam presudom sudije Višeg suda Predraga Tabaša bio oslobođen, prema dokazima”, napisao je on.

Bonus video: