Gušić: Da li je 86. mjesto na svijetu bolje od 128. i 230?

“Probaću da svoje snove o olimpijskoj medalji za moju Crnu Goru potkrijepim još većim i još mukotrpnijim radom”, zaključio je Gušić. osvajač juniorske evropske medalje i vicešampion Evrope do 23 godine
26 komentar(a)
Gušić, Foto: European judo union
Gušić, Foto: European judo union
Ažurirano: 13.07.2017. 18:48h

Džudista Nikola Gušić obratio se saopštenjem za javnost, nakon što predlogom Džudo saveza Crne Gore nije uvršten na spisak korisnika tzv. olimpijske stipendije.

On je upitao na osnovu kog kriterijuma ga je DŽSCG izostavio sa liste.

“U džudo sportu, kao svakom drugom, jedino sto je mjerodavno na svijetu jesu svjetska rang lista, medalje i rezultati. Moja trenutna pozicija je 86. mjesto, koje bi, tvrdim, bilo mnogo bolje da se nalazim u savezu koji vode sposobni i korektni ljudi. Poslije Srđana Mrvaljevića koji je najbolji crnogorski džudista i zauzima 28. mjesto, moja pozicija je najviša od svih crnogorskih džudista”, naveo je Gušić.

Za stipendiju od džudo saveza Crne Gore prema COK-u je otišao predlog za Nikolu Gardaševića, koji zauzima 230. mjesto i Danila Pantića, koji se nalazi na 128. poziciji, navodi Gušić.

“U razgovoru sa predsjednikom COK-a, gospodin Dušan Simonović mi je rekao da je njemu jasno da sam ja duplo i troduplo bolje rangiran, da veoma cijeni moj doprinos COK-u - mediteranska bronza i dvostruki pobjednik Igara malih zemalja kao i jedini plasman na sedmu poziciju na prvim Evropskim igrama u Bakuu, ali da je COK nemoćan i da mora postupati prema predlogu DŽSCG", stoji u saopštenju.

"Sad ja pitam sve ljude koji imalo vode brigu o sportu i sportistima da li je 86. mjesto bolje od 128. i 230? Koji su kriterijumi u sportu, ako nije sportski rezultat i medalja? Zar na ovaj način čelnici DŽSCG pokušavaju da vode politiku, ucjenjuju, manipulišu i vode lične ratove? Koju poruku ovakve odluke šalju mladim džudistima?”, kaže, između ostalog, Gušić u svom saopštenju.

On je naglasio da će, i pored svega, nastaviti profesionalno da se bavi ovim sportom.

“Probaću da svoje snove o olimpijskoj medalji za moju Crnu Goru potkrijepim još većim i još mukotrpnijim radom”, zaključio je Gušić. osvajač juniorske evropske medalje i vicešampion Evrope do 23 godine.

Bonus video: