Nikšićanin osumnjičen za razbojništvo: Tukao nepokretnog starca i tražio novac?

„Tom prilikom je nepoznati počinilac izvršio premetačinu kuće, a pošto nije pronašao traženi novac, nastavlja koristeći prinudu nad T.K. zadajući mu više udaraca u predjelu tjela. Nepoznati izvršilac je ovom prilikom otuđio lične predmete T. K. nakon čega se dao u bjekstvo“,
87 pregleda 5 komentar(a)
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.07.2017. 14:06h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Ranka Stanišića (41) osumnjičenog da je na Božić ove godine izvršio krivično djelo razbojništvo. Stanišiću se stavlja na teret da je 7. januara u večernjim satima ušao u porodičnu kuću T. K. (79) u mjestu Ozrinići i uz upotrebu sile i prijetnje, koristeći kuhinjski nož i drvenu palicu, od starca tražio da mu preda veću količinu novca.

Stanišić je, kako se navodi u saopštenju policije, više puta udario T. K. koji je zbog teške bolesti, nepokretan ležao u krevetu.

„Tom prilikom je nepoznati počinilac izvršio premetačinu kuće, a pošto nije pronašao traženi novac, nastavlja koristeći prinudu nad T.K. zadajući mu više udaraca u predjelu tjela. Nepoznati izvršilac je ovom prilikom otuđio lične predmete T. K. nakon čega se dao u bjekstvo“, stoji u saopštenju policije.

Policija je sjutradan obaviještena o pomenutom krivičnom djelu i nakon obavljenog uviđaja izuzet je određeni broj tragova i predmeta koji su poslati u danilovgradski Forenzički centar na vještačenje.

„Policijski službenici su u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću i Forenzičkim centrom u Danilovgradu preduzeli niz mjera i radnji koje su rezultirale otkrivanjem identiteta izvršioca krivičnog djela“, stoji u saopštenju.

Stanišić je 3.jula uhapšen, a sudija za istragu mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Bonus video: