Boje jutra: O Danu državnosti govore istoričari i građani

Provjeravamo i da li je sve spremno za četvrto izdanje Sea Dance festivala, te šta su svjetske zvijezde tražile od organizatora.
54 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra Tivat 5, Foto: Majda Šabotić
Boje jutra Tivat 5, Foto: Majda Šabotić
Ažurirano: 13.07.2017. 06:05h

U Bojama jutra u četvrtak 13. jula gledaćete:

Crna Gora 13. jula obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i isti datum 1941, kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma. Naš gost istoričar Miloš Mrvaljević. Pogledajte i kako građani Crne Gore doživljavaju ovaj državni praznik.

Provjeravamo i da li je sve spremno za četvrto izdanje Sea Dance festivala, te šta su svjetske zvijezde tražile od organizatora.

Predstava "Gorska drama", koja je inspirisana legendom o nesrećnoj ljubavi Jelene Savojske biće premijerno izvedena u četvrtak 13. jula u okviru festivala „Purgatorije“. Pogledajte šta uoči premijere kažu glumci i autori predstave.

Šesnaesti KotorArt Don Brankovi dani muzike počeće tradicionalno na Dan državnosti, 13. jula, ispred Katedrale Sv Tripuna. Glavni program će okupiti preko stotinu umjetnika iz 14 zemalja. Na terasi hotela Palma ugostićemo kompozitorku Ninu Perović i reditelja Duška Vulekovića, čiji će film o tradiciji umjetnosti na prostoru Kotora i Boke biti premijerno prikazan.

Služba zaštite Glavnog grada je intervenisala od početka jula na više od 400 lokacija u Podgorici. Gosti Boja jutra podgorički vatrogasci.

Pogledajte koliko turista u Crnoj Gori, osim u ljepoti prirode, uživa i u posmatranju ptica, te koliko je neobično i važno što su se rode po prvi put pojavile i u Podgorici.

Izdvajamo intervju sa crnogorskim kantautorom Vladom Gerogijevim.

Glavne društveno-političke aktulenosti komentariše Sergej Sekulović, politički analitičar.

Sa vama smo od 6.30h. Izvještavamo vas iz Podgorice, Tivta, Budve i ostalih primorskih gradova.

Bonus video: